Öğretmenler Avona üye olabilir mi?

Memurlar Avona üye olabilir mi?

kurumlarda amway, avon, oriflame, ersağ gibi firmaların ürünlerini satan memurlar çokça bulunmaktadır. bunlardan iyi de para kazanıyorlar. devlet memurlarının ticaret yapması kanuna göre yasak.

Öğretmenler network işi yapabilir mi?

1- Devlet memurlarının, mesai saatleri dışında da olsa gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları, 657/28. madde ile yasaklanmıştır. 2- Bazı firmaların ürünlerinin pazarlanması, 657/28. maddenin istisnaları içinde yer almamaktadır.

Memurlar doğrudan satış yapabilir mi?

"Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.

Devlet memuru e ticaret yapabilir mi?

Devlet Memuru ETicaret Yapabilir Mi? Devlet memurları tabi oldukları yasa nedeni ile hiçbir türlü ticareti yapamazlar. Bu ticarete e ticarette dahildir. Bununla birlikte mesleki olarak ofis vb. gibi işlerde kurup çalışamazlar.

Devlet memurunun kazanç getirici ticari faaliyette bulunması hangi cezayı gerektirir?

657 Sayili Kanunun disiplin hükümlerini düzenleyen 125 inci maddesinin (D) bendinin (h) fikrasinda ; Ticaret yapmak veya Devlet memurlarina yasaklanan diger kazanç getirici faaliyetlerde bulunmanin kademe ilerlemesini durdurma cezasi ile cezalandirilacagi hüküm altina alinmistir.