Üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi

Sınıfta üstün zekalı öğrenci varsa ne yapılmalı?

Üstün yetenekli çocukların gelişimine yardımcı olabilmek için öğretmen;

  1. Ödevlerde tekrara ve alıştırmalara fazla yer vermemelidir.
  2. Çocuğa, sınıfta işlenmekte olan konularla ilgili, öğrenme hızı ve ilgisine göre farklı etkinlik ve ödevler vermelidir.
  3. Problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik ödevler vermelidir.

Üstün Zekalılar hangi okula gider?

Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklar; 6660 sayılı yasa, ilköğretimde sınıf atlatma, kaynaştırma ve bilim-sanat merkezinden, ortaöğretimde ise Özel TEV İnanç Türkeş Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden yararlanmaktadırlar.

Üstün Zekalılar Okulu hangi illerde var?

İstanbul'da üstün zekalı çocuklara eğitim veren bir özel okul, Bursa, İzmir ve Ankara'da da kampüsler açacak. Doğa Okulları, yeni eğitim-öğretim döneminde Bursa Hamitler, İzmir Mavişehir 3 Bilim, Antalya Muratpaşa ve Ankara Çay Yolu kampüslerinde üstün zekalılar ilköğretim okulu açacak.

Üstün zekalı bireylerin eğitimi ülkemizde nasıl olmaktadır?

Günümüzde üstün yetenekli bireylerin eğitimini Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM) üstlenmiştir. Ülkemizde herhangi bir eğitim kurumunda eğitim gören çocukları tanılamaya yönelik işlemler il veya ilçelerde bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM), kamu veya özelde bulunan psikologlar tarafından yapılmaktadır.

Üstün Zekalılar Öğretmenliği Hangi bölüm?

Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümü, üstün zekalı öğrencilerin eğitimlerini üstlenecek eğitim seviyeleri yüksek ve bu öğrencileri iyi bir şekilde eğitebilecek ve kaliteli eğitimler verecek öğretmenlerin yetiştirildiği 4 yıllık lisans bölümüdür.

Üstün özel yetenekli çocukların gelişim özellikleri hangi alanlardadır?

Üstün yetenekli çocukların erken dönemlerinde gözlenen özellikler: • Bebeklikte olağan dışı ataklık • Uzun dikkat süresi • Geniş hayal ve imgeleme gücü • Uykuya daha az ihtiyaç duyma, enerjik olma • Gelişimsel dönüm noktalarına daha hızlı ilerleme • Keskin gözlem yapma • Aşırı merak duyma • Güçlü bellek • Erken ve …

Bir çocuğun üstün zekalı olduğunu nasıl anlarız?

Seslere karşı duyarlılığın yaşıtlarına göre daha gelişmiş olması. Ağrılara karşı fazla tepkili olması. 2 yaş ve sonrasında güçlü konsantrasyon yeteneğine sahip olması, uzun süreli dikkat yeteneği olması. Görüp gözlemledikleri, duyduklarını ve deneyimlerini asla unutmama, mükemmel bir hafıza performansı sergileme.