2 yıllık lojistik iş imkanları

2 yıllık lojistik okunur mu?

Lojistik bölümü hem meslek yüksekokulları bünyesinde bulunan 2 yıllık hem de 4 yıllık çeşitli bölümleri bulunan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olanlar genel olarak ticari anlamda özellikle uluslararası lojistik alanında görev yapar. Bu bölüm mezunlarının mezuniyetinden sonra birçok alanda çalışması mümkündür.

2 yıllık lojistik okuyan ne olur?

En basit anlatımıyla tüm firmalar ürettikleri ürünü müşteriye ulaştırmak için lojistik sektöründen yararlanırlar. Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler.

Lojistik mezunu iş bulabilir mi?

Yerel ve Uluslararası şirketlerde lojistik birimlerinde, satın alma bölümünde ve daha birçok alanda kendilerine yer bulabilirler. Kara, hava, deniz taşımacılık şirketlerinde, kamuya ait şirketlerde kendileri için imkanı bulabilirler.

Lojistik ne kadar maaş alıyor?

2021 Lojistik Meslek Elemanı Maaşları Lojistik Meslek Elemanı maaşı ortalama aylık 3.560 – TL'dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.250 – TL'dir.

2 yıllık lojistik bölümü hangi üniversitelerde var?

2 Yıllık Lojistik Bölümü Taban Puanları ve Sıralama

Üniversite AdıBölümün AdıPuan Türü
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ (VAKIF)Lojistik (Burslu)TYT
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (VAKIF)Lojistik (Burslu)TYT
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) (VAKIF)Lojistik (Burslu)TYT
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (VAKIF)Lojistik (Burslu)TYT

•Sep 18, 2021

Lojistik kaç yıllık?

Lojistik üzerine eğitim almak istiyorsanız 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere birçok program söz konusudur. 2 yıllık önlisans programı olarak lojistik bölümünü tercih edebileceğiniz gibi; uluslararası lojistik yönetimi, lojistik ve ulaştırma, uluslararası lojistik ve ticaret, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi ya …

Lojistik geleceğin mesleği mi?

Lojistik; ithalat ve ihracat kapsamında ülkelerin ekonomilerine doğrudan katkı sağladığı için de oldukça önem taşıyor. Bütün bu durumlar göz önüne alındığında, büyüyen bir pazar olması nedeniyle uluslararası lojistik ve ticaret hem bugünün hem de geleceğin meslekleri arasında sarsılmaz yerini alıyor.