4691 sayılı kanun yönetmeliği

4691 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; teknoloji geliştirme bölgelerinin kuruluşu, işleyişi, yönetim ve denetimi ve bunlarla ilgili kişi ve kuruluşların görev, yetki ve sorumlulukları ile 26/6/2001 tarihli ve 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esasları düzenlemektir.

4691 sayılı kanun hangi tarihe kadar geçer?

Kanunda yer alan değişikliklere önemli noktaları ile aşağıda yer verilmektedir. 4691 ve 5746 sayılı kanunlar kapsamında sağlanan gelir ve kurumlar vergisi muafiyeti ile vergi indirimi ve teşvik uygulamaları için son tarih olan 31/12/2023 tarihi, kanunda 31/12/2028 tarihine uzatılmıştır.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Hangi Bakanlığa Bağlı?

Teknoloji geliştirme bölgelerinin bağlı bulunduğu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temmuz 2021 verilerine göre, Türkiye'de ilan edilen bölge sayısı 88'e ulaşmıştır. Bu bölgelerden 73 tanesi faaliyetlerini aktif olarak sürdürürken 15'inin alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu Nedir?

Madde 1 – Bu Kanunun amacı, üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini …

4691 teşviki nedir?

4691 sayılı Kanunun kapsamında Bölgede yer alan işletmelerde gelir vergisi stopajı teşvikine konu edilen toplam çalışma sürelerinin yüzde yirmisini aşmamak kaydıyla ilgili personelin Bölge dışında geçirdikleri süreler de gelir vergisi stopajı teşviki kapsamında değerlendirilir.

Teknoparklarda neler yapılır?

Kanuna göre teknoparklar; üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş …

4691 sayılı teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na göre yazılım tasarım ve Ar-Ge kazancı istisnası hangi tarihe kadar geçerlidir?

5035 Sayılı Kanun'la 4691 Sayılı Kanun'a eklenen Geçici 2'nci maddeye göre; bölgede faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu bölgedeki yazılım ve ARGE faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 31.12.2013 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden müstesnadır.