Allah ile konuşulur mu?

Diğer taraftan Allah'ın mahlukatıyla konuşması vardır. Cenâb-ı Allah ezelî ve ebedî kelâm sahibidir. Peygamberlerine vahiy gönderdiği gibi, mahlûkâtıyla da ilhâm yoluyla konuşur, mahlûkâtının her ihtiyâcını onlara ilham yoluyla bildirir, onlara imdat eder.May 2, 2016

Allah ile konuşabilir mi?

Kur'an ayetlerinde Allah'ın kullarıyla konuştuğunu doğrudan açıklayan ve bildiren bir ayet bilmiyoruz. Ancak Kur'an okuyan ve dinleyen her mümin Allah'ın kelamını konuştuğu ve dinlediği için Onunla konuşmuş ve onu dinlemiş demektir. Bu anlamda Allah Kur'an okuyan her mümin ile konuşur denilebilir.

Allah ile nasıl iletişim kurulur?

Dinimize göre insan Allah'la; dua, ibadet, tövbe ve Kur'an okuma yoluyla iletişim kurabilir. 1) Dua: Dua eden insanla Allah arasında aracılık edecek hiçbir vasıta bulunmaz. Yüce Allah, yarattığı insana dua vasıtasıyla, kendisiyle doğrudan iletişim kurma olanağı vermektedir.

Allah kiminle konuştu?

(2-Bakara/253.) Allah'ın kendisine konuştuğu Hz Musa'dır. Yüce mertebeye çıkarılmış olan Hz Muhammet'tir. … Ve Musa tayin ettiğimiz vakitte tespit ettiğimiz yere gelince Rabbi de ona konuştu, Musa Rabbim göster bana zatını göreyim seni dedi.

Allah bütün kullarını sever mi?

Cenab-ı Hakk'ın hemen her ismi O'nun sevgisiyle ilişkilidir, sevgisinin bir göstergesidir. O'nun esma-i hünsasından/güzel isimlerinden biri de Vedud'dur. Vedud en katıksız, latif ve ince sevgi sahibi demektir. "Şüphesiz Rabbim(iz) çok merhametlidir ve kullarını çok sever." (Hud, 11/90).

Allah ile nasıl konuşuruz?

Yukarıdaki ayette; Allah'ın insanla üç şekilde konuştuğu, açık olarak belirtilmiştir. Birincisi “Allah insanla ancak vahiy yoluyla konuşur.” ifadesinde; vahiy, anlam olarak “ilham” demektir. Dolayısıyla Allah, insanla ilham yoluyla konuşur.