Anestezi cihazının bakımı

Cihazın kirli yüzeyleri tek kullanımlık nemli bir bezle silinmeli, ortamdan uzaklaĢtırılmalıdır. ➢ Silme iĢleminde kullanılan bez atık kutusuna atılmalıdır. ➢ Üretici firma tarafından önerilen, uygun dezenfektan ile cihazın temizliği yapılmalıdır. ➢ Tercih edilen dezenfektan solüsyon temiz bez üzerine dökülmelidir.

Anestezi cihazlarının çalışması için ne kadar basınçta Medikal Gazlar gereklidir?

Boru hattı sisteminden biraz daha düşük olan bu basınç eğer yedek gaz silindiri açık bırakılacak olursa öncelikle boru hattındaki gazın kullanımına imkân verir (boru hattındaki basınç 45 psi'e düşmedikçe). Anestezi cihazı böyle bir durumda öncelikle yüksek basınçlı (boru hattındaki 55 psi basınçlı) gazı tercih eder.

Anestezi cihazı ile ne yapılır?

Anestezi cihazları operasyon sırasında hastanın yaşamsal fonksiyonlarının güven altına alınması yani solunumun kontrolü ve yeterli anestezi derinliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. Çeşitli tip ve kombinasyonlarda anestezi cihazları mevcut olup her kullanımdan önce anestezi donanımının gözden geçirilmesi gerekir.

Anestezi cihazları nasıl açılıyor?

4.1.1. Cihazın elektrik bağlantısı kontrol edilir. Anestezi cihazının fişi prize takılır. 4.1.2.Açma-kapama tuşuna basılarak cihaz açılır. 4.1.3.Anestezi cihazının inspirasyon ve ekspirasyon hortumları takılır.Atık gaz bağlantı hortumu açılır.

Anestezi Cihazı bölümleri nelerdir?

Komponentleri

  • Temel gaz kaynağı ve yedek gaz kaynaklarına bağlantı
  • Manometre ve basınç düşürücü valfler.
  • Akımölçerler (flowmetreler)
  • Buharlaştırıcılar (vaporizatörler)
  • Karbondioksit absorbanı
  • Solunum devreleri.
  • Ventilatör.
  • Monitör.

Soda lime ne zaman değiştirilir?

Bu gazın herhangi bir şekilde ambalaj açıldığında veya yırtıldığında kaçması durumunda sodalime'ın kesinlikle mümkün olan en kısa süre içerisinde tüketilmesi veya hiç tüketilmemesi gerekmektedir. Normal kullanım durumlarında ise ambalaj kapağının her kullanım sonrası sıkıca kapatılması gerekmektedir.

Anestezide hangi gaz kullanılır?

En yaygın anestezi uygulamasıdır. Uygulamalarda, oksijen gibi yanmayı destekleyici olarak da kullanılabilir. Tüm anestezikler arasında en eski kullanıma sahip olmasına rağmen günümüzde halen kullanılan tek anestezik ilaç N20'dir.

Medikal gaz sistemi nedir?

Sağlık tesislerinde; hastalarda tanı, tedavi, terapi, uyutma gibi işlemler için ve operasyon odalarında cerrahi aletleri çalıştırmak için kullanılan gazlara medikal gaz denilmektedir.