Anjiyodan sonra kasıkta şişlik

Veya damar duvarı iyice bozulur ve kasık atardamarı uygun olmayan bir şekilde genişler ve buna ANEVRİZMA denir. Bu durumda anjio sonrası kasıkta üzerinde nabız yani kalp atışı hissedilen bir şişlik oluşur. Hematom veya anevrizma olmasa bile işlem sonrası kasıkta mutlaka ciltte morarmalar olur.

Anjiyo olan kişi kaç gün dinlenmeli?

Kasık damarından uygulanan anjiyo sonrası; kanama kontrolü amacıyla hastanın 4-6 saat yatarak istirahatı gereklidir. Bundan sonra hekim kontrolünde kasık bölgesinde bir problem yoksa hasta mobilize olur, 1-2 saatlik hastane içinde gözlem sonrası taburcu edilir.

Anjiyo olan kişi ne zaman iyileşir?

Bilekten anjiyo aynı zamanda hastanın hemen işlemden sonra ayağa kalkabilmesine ve 1-2 saat içerisinde taburcu olmasına izin verirken, kasıktan yapılan anjiyo ile hastanın kum torbası ile yaklaşık 6 saat yatakta yatması gerekmektedir.

Anjiyo sonrası kasıkta ağrı olur mu?

Anjiyo sonrasında hasta ağrı hisseder mi? İşlem tamamlandıktan sonra kateter çekiliyor. Kateter çekilmesi sonrası girişim yapılan atardamardan kanama olmaması için kasık bölgesine sıkı biçimde baskı uygulanması gerekir. Bası nedeniyle belki ağrı yaşanabilir.

Anjiyo olan yer neden morarır?

Operasyon sırasınca tıbbi terminolojide radyo opak ismiyle bilinen boyalı madde kalp damarlarına verilir. Bu boyalı madde röntgen ışığı altında fark edilir ve kalp damarlarının görülmesini sağlamaktadır. Operasyon sonrasında morarma ve ufak şişkinliklerin görülmesi bu nedenle normal karşılanmaktadır.

Anjiyo olduktan kaç gün sonra ilişkiye girilir?

Ağır kalp krizi geçirmiş, efor kapasitesi kısıtlı, yatakta uyurken bile nefes darlığı çeken hastalara cinsel aktivitenin önerilmediğini aktaran Bitigen, “Hasta hafif bir kalp krizi geçirmiş ve efor kapasitesi iyiyse, stent takıldıktan 7 gün sonra cinsel ilişkiye izin veriyoruz.

Anjiyo olduktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Beslenmesinde ağır yiyecekler kullanmamalı ve yağ, tuz, un gibi ürünlerde azaltmaya gitmelidir. Aynı zamanda ağır işlerde çalışılmaması gerekir. Anjiyo sonrasında iyileşme dönemi yaşanmaktadır. Bu süreç içinde çok dikkatli olunması ve kalbi, damarları etkileyecek hareketler yapılmamalıdır.

Anjiyo olan biri nelere dikkat etmeli?

Anjiyo olan bir kimsenin gün hayat içinde öncelikli olan heyecanlanmaması gerekmektedir. Anjiyo olan bir kimsenin vücudu haddinden fazla kasılmamalıdır. Kasılmalar ya da ani öfkelenmeler sonrasında damarların açılma riski bulunmaktadır. Anjiyo sonrasında yiyecek ve içeceklere de dikkat edilmelidir.