Anne karnında yan yatan bebek

Bebeğin yan durması ise yani kafasının ve poposunun rahmin sağ ve sol tarafına gelecek şekilde durması transvers situs (transvers duruş) olarak adlandırılır. Bebeğin kafasının hafif yukarıda veya aşağıda olacak şekilde gövdesinin çapraz durması (yani tam yan durmaması) şekline oblik duruş denir.

Anne karnında bebek neden yan yatar?

Bu bebeklerin ters durmalarındaki etken hamilelik yaşı, rahimde meydana gelen şekil bozuklukları, bebekten kaynaklanan anormal durumlar ve en çok sebep olarak da çoğul olan gebeliklerdir. Bundaki sebeplerden bazıları da; amniyon sıvısı dengesizliği konuşulabilir.

Gebelikte bebeğin yan durması nasıl anlaşılır?

Anne karnında ters duran bebekler, bu pozisyonda makat geliş olarak isim alırlar. Burada iki kavram karıştırılmamalıdır. Eğer bebek ters duruyor ise makat geliş, yan duruyor ise yan duruştur. Yan duruşta kafa ve popo rahmin sol ve sağ taraflarına gelir.

Anne karnında yan duran bebek nasıl döner?

Bebekler de hemen hemen tüm canlılar gibi, sıcaklığı ve rahatlığı severler. Ters pozisyonda duran bir bebeğin başı, karnınızın üst kısmında durur. Bu yüzden karnın üst kısmına soğuk kompres uygulamak, bebeğin başını buradan uzaklaştırarak aşağı doğru dönmesine yardımcı olabilir.

Bebek doğum pozisyonuna kaçıncı haftada geçer?

Çoğunlukla gebeliğin 31. haftasından itibaren normal doğum için en ideal pozisyon olan yüzü arkaya dönük ve baş aşağı pozisyona geçmeye başlarlar.35. haftadan itibaren bebeğin pozisyonunu değiştirme ihtimali azalır. Bazı durumlarda bebek doğum başlangıcında dahi dönebilir.

Bebeğin doğum pozisyonuna girdiği nasıl anlaşılır?

Bebek kanala doğru indiğinde karnınızın üst kısmında bir boşluk hissi meydana gelmektedir. Aşağıya doğru inişin gerçekleşmesiyle, akciğerlerinizdeki basınç azalacak ve daha kolay nefes alıp vermeye başlanacaktır. Vajinal akıntı miktarında artış gözlemlenebilmektedir.

Bebeğin doğum pozisyonu aldığı Nasıl Anlaşilir?

20. haftayla birlikte bebeğin duruşu makatının doğum kanalına baktığı şekildedir. Cenin pozisyonunda bulunan bebek, gebeliğin ilerlediği her hafta duruş pozisyonunu doğuma göre ayarlamak için değiştirecektir. 31. haftadan itibaren de bebek baş aşağı dönerek olması gereken doğum pozisyonunu alır.

Anne karnında bebeğin baş aşağı döndüğü nasıl anlaşılır?

Kasık tüylerinizin hemen üzerine hafifçe bastırın. Eğer sert, yuvarlak bir top hissediyorsanız, bu bebeğin başıdır. Avucunuzun altında bebeğin başının doluluğunu hissederek nazik bir şekilde içeri dışarı itin.