Araç muayene de yapılandırma var mı?

Yasalara göre araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için, araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekmektedir. Aynı Kanunla bu borçlar için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurulması halinde yeniden yapılandırma imkânı getirilmiştir.Yasalara göre araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için, araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekmektedir. Aynı Kanunla bu borçlar için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurulması halinde yeniden yapılandırma imkânı getirilmiştir.Jul 26, 2021

Yapılandırma borcu varken muayene olur mu?

Böylece yapılandırmadan faydalanan ve bu borçları nedeniyle uzun süre aracını muayeneye ettiremeyen araç sahipleri için önemli bir imkan doğuyor. Her bir taşıt için MTV, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10'unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.

Araç muayeneden geçmezse ne olur?

Aracınızın ağır kusurlu olarak muayeneden geçememesi durumunda size bilgi verilecek ve aracın değişmesi ya da onarılması gereken parçasının düzeltilmesi ve kontrol için tekrar geri getirilmesi istenecektir. Geri getirilme süresi ise 1 ay içerisinde olacaktır.

Muayene gecikme cezası aylık ne kadar?

Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.

Muayene cezası 2021 ne kadar?

ARAÇ MUAYENE CEZASI Muayenesiz araç kullanma cezası 2021 yılında 314 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğer bu ceza tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödenirse ceza üzerinden %'lik bir indirim uygulanacaktır. 15 günden sonra ödenen cezalarda herhangi bir indirim uygulanmaz.

Vergi borcu Yapılandırılırsa araç muayene olur mu?

Yasalara göre araç muayene işleminin gerçekleştirilmesi için, araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik para cezası veya otoyol geçiş borcu da bulunmaması gerekmektedir. Aynı Kanunla bu borçlar için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurulması halinde yeniden yapılandırma imkânı getirilmiştir.