Araç vitese geçmiyorsa sebebi nedir?

Araba vitese geçmiyorsa sebebi nedir?

Ustalara göre vitese geçmemenin nedenleri genellikle aşağıdaki gibi: Araçta baskı balata azaldığında ya da bittiğinde vites geçişleri zorlaşır. Şanzıman yağı eksikse vites geçişleri zorlaşır. -Debriyaj çatalı arızalı ise baskı balata ayrılması olmayacağı için viteste zor geçiş ya da vites geçmeme söz konusu olur.

Vites neden boşalır?

debriyajın kavramayı kaybetmesi, şanzuman yağının azalması ya da bahsi geçen vites dişlisinin arızalanması sonucu karşılaşabileceğiniz durum. bir de arabanın viteste takılı kalması vardır ki o işte sevimsizdir. genelde prizdirek dahil şanzumanın tüm parçaları değişir.

Vites niye sertleşir?

Vites kolunun sertleşmesinin en büyük nedeni havanın soğuk olmasıdır. Hava ısındığında vites de ısınacak ve şanzıman normale dönecek dolayısıyla vites kolunun sertleşmesi geçecektir. Bu durumun olmaması için şanzıman yağının diğer yağlara oranla daha kalın daha etkili ve daha uzun ömürlü olması şartı vardır.

Senkromeç ne demektir?

Senkromeç; araçların vites kutusunda yer alan ve vites değiştirmeyi kolaylaştıran parçaya denir. İki dişlinin arasında bulunan senkromeç, şanzımanın içerisinde yer alır. … Vites kolu hareket ettirildiğinde senkromeç, hareket veren dişli ile hareket alan vites dişlileri arasındaki devir sayısını eşitler ve vites geçer.

Arabanın şanzıman yağı ne zaman değişir?

Uzmanlar ise her 60 bin kilometrede, bu yağın değişmesini tavsiye eder. Bu durumda her 60 bin, 120 bin ve 180 bin kilometrede yağ değişimi yapmak gerekir.