Balzamik sos nedir

İtalyan Mutfağının Keskin Sosu: Balsamik Sirke Genellikle lüks mekanlarda bulunan sirke çeşidini modern şefler kullanır. Keskin bir tada ve kokuya sahip olan sirke içerisinde her bir kaşıkta sadece 14 kalori besin ve vücuda gerekli mineral bulunur. Balzamik sirke aroması hafif tatlı ve ekşimsi bir yapıdadır.

Balzamik sos içinde ne var?

Çok özeli bir sos olan balzamik sirke, İtalya'nın Modena bölgesinde yetişen üzümlerden elde edilmektedir. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan Balzamik sirke yapımında; beyaz Trebbiano, beyaz Occhio di Gatto, Spergola, kırmızı Berzemino ve Lambrusco üzümleri kullanılıyor.

Balzamik sos nasıl kullanılır?

Risotto veya patates püresinin üzerine dökülerek farklı lezzetinden faydalanılır. Balsamik sirke ayrıca kırmızı et yemeklerinde, balık yemeklerinde de sos olarak kullanılır. Bazı sebze yemekleri ve makarna soslarının vazgeçilmez malzemesi olarak kabul edilir. Sotelediğiniz sade sebzelere bile başka bir hava katar.

Balzamik sos neden yapılır?

Balzamik sirkenin aslı, İtalya'nın Modena bölgesinde yetişen üzümlerle yapılan keskin kokulu sirkedir. Balzamik sirke iyi olgunlaşmış üzümlerin şıra haline getirilmesiyle ortalama 25-30 saat kaynatılarak kıvamlı bir hale getirilip daha sonra meşe ağacından yapılmış fıçılarda uzun süre dinlendirilmesiyle elde edilir.

Balzamik sos hangi yemeklerde kullanılır?

Haşlanmış pirinçle yapılan risotto üzerine ve patates püresinin üzerine dökülür. Bunun yanında farklı kırmızı et yemeklerinde etin üzerine sos olarak dökülen sirke, balık yemeklerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Balsamik sirke, tavuk eti ile uyumlu olmadığı için tavuk yemeklerine konmaz.

Balzamik sirke diyette yenir mı?

Ekstradan yağ dökmediğiniz için daha az kalori alıyorsunuz ve balzamik sirke de diğer sirkeler gibi kandaki yağ seviyelerini ciddi oranda düşürüyor. Her üçü de zayıflamak amaçlı kullanılabilir.”

Balzamik sosun tadı nasıl?

İtalyan Mutfağının Keskin Sosu: Balsamik Sirke Keskin bir tada ve kokuya sahip olan sirke içerisinde her bir kaşıkta sadece 14 kalori besin ve vücuda gerekli mineral bulunur. Balzamik sirke aroması hafif tatlı ve ekşimsi bir yapıdadır.

Balzamik sirkenin farkı nedir?

– Gerçek geleneksel balsamik sirke sadece Italya'nın Modena ve Reggio bölgesinde üretilir. … – Diğer sirkelerden farklı olarak fermente edilmemiş üzüm şırasının ateş üzerinde ısıtılıp çektirilmesi ile yapılır. Balsamik sirkeye tatlı ekşi karamelimsi tadını ve yapısını veren bu işlemdir.