Barbunyanın içine ne konur?
Barbunya yemeğine mutlaka havuç, sarımsak ve de domates koyuyorum. Renk vermesi için 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber(tatlı) ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekliyorum.Barbunya yemeğine mutlaka havuç, sarımsak ve de domates koyuyorum. Renk vermesi için 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber(tatlı) ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ekliyorum.Jun 9, 2015
Barbunyanın kararmaması için ne yapmalı?
Barbunyayı pişirirken birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Taze veya kuru barbunya pişirilmeden önce 5 dk kaynatılıp bu su dökülürse koyu renk görünümden kurtulmuş olunur. Barbunya ve diğer zeytinyağlı yemekler pişirilirken mutlaka şeker eklenmelidir. Ölçüsü 1 yemek kaşığıdır.
Taze Barbunyaya hangi baharatlar konur?
Elif Usulü Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- Kişi sayısına göre yarım ya da 1 kilo yazdan dondurulmuş yaş renkli barbunya.
- Soğan.
- Havuç
- Zeytinyağı
- Salça.
- Kuru nane, yenibahar, kimyon, karabiber, tuz, kekik.
Aug 3, 2014
Barbunya yemeğine karabiber konur mu?
Bir gece önceden ıslattığımız barbunyaları iyice yıkayalım ve tencereye ekleyelim. Bir kaç kez karıştırarak 3-4 dakika kavuralım. Barbunyalara üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ilave edelim. Tuz, karabiber, küp şeker ve limon suyunu da ekleyerek kaynamasını bekleyelim.
Yaş barbunya nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Barbunyaları kabuklarından çıkarıp yıkayın ve süzün,
- Zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyip karıştırın,
- Rendelenmiş domatesi ekleyip 2-3 dk. kavurun,
Taze barbunya haşlarken kararmaması için ne yapılır?
Taze veya kuru barbunya pişirilmeden önce bir süre kaynatılıp bu su değiştirilirse, yemeğiniz çok koyu renkli görünmez. Barbunyaların üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su koyup kaynadıktan sonra 5 dakikalık bir ön haşlama yapmak tüm tariflerde işinizi kolaylaştırır.