Bebegin hareketini hissetmiyorum

Hamileliğin ikinci trimesterinde olduğunuz için henüz bebeğin hareketleri belli bir düzene oturmamış olabilir. Bu nedenle bebeğinizin belli bir süre boyunca hareket ettiğini hissetmemiş olmanız normaldir. Ayrıca gün içinde yaşadığınız stres faktörü de bebeğinizin hareketlerini etkilemiş olabilir.

Bebeğin hareketlerini hissetmek için ne yapmak gerekir?

Anne Karnındaki Bebeğin Hareket Etmesi İçin Ne Yapmalı?

  1. Anne adayı hareket ettiğinde bebek de hareketleneceğinden, hafif tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz.
  2. Su, süt, ayran veya taze sıkılmış meyve suyu gibi içecekler annenin sindirim sistemini harekete geçireceğinden, bebeğin de hareketlenmesini sağlar.

Anne karnındaki bebeğin hareket etmemesi normal mi?

Bebeğin günde 10 defadan daha az hareket etmesi, sıkıntıda olmasına (Fetal distress) işaret edebilir. Hareketlerin uzun süre hissedilememesinde bebek ölümü dahi akla gelir. Bunun dışında bebeğin uyku hali, plasentanın ön tarafta yerleşmiş olması da 'masum hareketsizlik nedenleri' arasında sayılabilir.

Bebek hareketleri hergün hissedilir mi?

Bebeğin günde kaç kez hareket ettiği belli değildir. Bu hareketler hamileliğin 32. gebelik haftasında artış gösterir sonrasında ise düzenli kalır. Bunun belli bir sayısı olmadığı için anne anormal hareketsizliği de bilmelidir.

Bebegimin hareketleri azaldi ne yapmaliyim?

2 saat içerisinde 10 hareket alamazsanız, bebeğinizi uyandırmak için açsanız karnınızı doyurun ve şekerli bir şeyler yiyin. Yine uyanmazsa, elinizle karnınıza dokunarak, bebeğe uyarı verin. Yine hareket etmezse, bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Bebeğin hareketleri ne zaman düzenli hissedilir?

Anne karnındaki bebeğin ilk hareketi daha 8. haftada başlasa da, anne adayı bunu daha geç hisseder. İlk gebelikte, 18-22. haftaya kadar ilk hareket hissedilebilirken, ikinci ve sonraki gebeliklerde, 16. hafta kadar erken hissedilebilir.

Bebek vajinaya tekme atar mı?

Bebeğiniz gebeliğin yaklaşık 32. haftasına dek rahim içerisinde sürekli olarak pozisyon değiştirebilir. Bu nedenle bebeğin kasıkta hareket etmesi ya da bebek hareketlerini pelvik tabanda veya vajinada hissetmek oldukça doğaldır.

Çikolata yiyince bebek hareket eder mi?

Çikolatada mutluluk hormonunu etkileyen maddenin bulunması direk olarak bebeğe geçer. Bu sebepten bebeklerin hareketlenmesi artacağından dolayı anne adayları daha rahat olurlar. Bitter çikolatalarda bulunan teobromin maddesi kasları rahatlatacağından dolayı bebeklerinde hareketini arttırır.