Bebeklerde kalçada morluk

Mongol lekesi diğer bir adıyla Moğol lekesi yenidoğan bebeklerde sıklıkla görülür. Ebeveynler ilk bakışta bu lekeleri morluk yada bir cilt hastalığına benzettikleri için endişeye kapılırlar, ancak endişe edecek bir durum yoktur. Mongol lekesi çoğunlukla bebeklerin kuyruk sokumu ile bel kısmında görülür.Sep 19, 2016

Bebeklerin morarması neden olur?

Bebeklerde morarma; akciğerlere giden havanın azalmasına, soluk alıp vermeye engel teşkil edecek her türlü durumda dokulara yeterli oksijenin ulaşamaması nedeniyle karbondioksit birikimi sonucu meydana gelir. Genellikle kalp ve akciğer hastalıklarının belirtisidir.

Bebeklerin yanaklarındaki kızarıklık nasıl geçer?

Onların hassas ciltlerine uygun güneş koruyucu losyonlar kullanın. Cilt kuruluğu nedeni ile kızarıklık ve kabarma ortaya çıkabilir. Bu nedenle bebeğinizin cildini yatıştıracak onarıcı bir krem uygulayın. Sıcak hava şatlarında bebeğinizin cildini kızarık ve tahrişlerden korumak için pamuklu ve ince kıyafetler giydirin.

Bebeğin ten rengi ne zaman belli olur?

Bebeğinizin gerçek ten rengi, bir sene içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Bebeklerin yüzde 30 ila 40'ı, yüzlerinde milia ya da moğol lekeleri adı verilen ve küçük sivilceleri andıran beyaz ya da sarı yumrularla doğar. Bunlar genellikle özel bir tedavş gerektirmeden üç ila dört hafta içinde kaybolurlar.

Bebekler emerken neden morarır?

Bebek anne sütünden aldığı gazı taşıyamaz hale gelir. Karın bölgesi genişler ve sert bir şekilde şişmeye başlar. Daha sonra gazını çıkartamayan bebek bu konuda doğal olarak,zorluklar yaşayacaktır. Ve kendini sıkarken vücudu kızararak morarmaya dönecektir.

Hangi morluklar tehlikeli?

Ufak bir çarpma sonrasında büyük morarmalar meydana gelmesi de tehlikeli. Ailelerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da morarmanın oluştuğu yer. Dizden aşağı oluşan morarma yaramazlık, dizden yukarıda oluşan morarma ise daha çok hastalık kaynaklıdır.

Bebeklerde moraran yere ne sürülür?

Hasar gören bölgeye hemen havluyla sarılmış buz uygulayın. Buz bu bölgedeki kan akışını sınırlandıracaktır. Hasar gören bölgeye yatıştırıcı ve onarıcı bir kremle nazikçe masaj yapın.

Yüzdeki tahriş ve kızarıklık nasıl geçer?

1) Aloe Vera Jeli

  1. Yüzde kızarıklık için ne yapılmalı diye düşünüyorsanız aloe vera jel kızarıklık için en etkili bitkisel tedavilerden biri.
  2. Aloe vera jel ağrıyı ve kızarıklığa bağlı yanmayı azaltmada etkilidir.
  3. Yüz kızarıklığının azalması için aloe vera jeli günde iki kere nazikçe yüzünüze sürebilirsiniz.