Benzinli araç neden gaz yemez?

Benzin enjektörleri, LPG enjektörleri ve dizel mazot enjektörlerinde tıkanmalar ve arızalar oluşması, araca gerekli olan yakıtın, yanma odalarına yeterince ulaştırılamaması ve buna bağlı olarak arabanın boğulması ve gaz yememesine sebep olacaktır.

Karbüratörlü araba neden gaz yemez?

Karbüratörlü ve eski model enjeksiyonlu sistemlerde lpg beyni üzerindeki hava ayarı ve hava filtresine giren hava miktarı orantılı şekilde ayarlanmazsa gaza basınca veya ani kalkışlarda yığılma ve patlama sesi meydana gelir. Motorun sentesi yerinde olmazsa araçta yığılma gaz yememe ve yakıt proplemleri ortaya çıkar.

Arabanın gaz kesmesi neden olur?

Aracın LPG'de iken gaz kesmesinin en önemli nedenlerinden biri de aracın beynindeki elektronik bobinin içinde bulunan deliğin tıkanması durumudur. … Aracın LPG'de gaz kesmesinin nedenlerinden bir başkası da aracın yakıt sisteminin önemli bir parçası olan karbüratörün kirlenmesi ya da ayarının bozulmasıdır.

Karbüratörlü araç neden tekler?

Karbüratörlü araçlarda tekleme genellikle ateşleme sistemi ve LPG ayarının bozuk olmasından meydana gelmektedir. … Özellikle karbüratörlü sistem araçlarda LPG ayarı yapılırken motora giren hava miktarı düzgün ayarlanmazsa düşük devirlerde kalkışta tekleme sorunu meydana gelmektedir.

Karbüratörlü araba neden tekler?

Karbüratörlü araçlarda, karbüratör'ün hava ile yakıtı düzgün alamaması da teklemeye sebebiyet tir. Yani, aracınızın gaz ayarı bu teklemeye neden olabilir. … Karbüratörde yer alan hava filtresi, kir veya kire bağlı sebeplerden dolu ise yani tıkalıysa aracınız da teklemeler olabilir.

Araba gaz neden keser?

LPG'de gaz kesikliğinin nedenlerinden biri, aracın ateşleme sisteminde bulunan bujiler ve buji kablolarıdır. Bujiler ve buji kabloları kalitesizse veya eskimişse aracın LPG'de gaz kesmesi karşılaşılabilecek bir durumdur. … Bu durumda gaz filtresinin değişmesi gerekmektedir.