Bilirkişi keşif yapabilir mi?

Hukuk mahkemesinde ki davalarda ise davacı, davalı, taraf vekilleri, hakim, mübaşir, katip ve gerek görülmesi halinde bilirkişi ile uzmanlar keşfe katılabilir. Keşfin yeri, kapsamı ve zamanı mahkeme tarafından tespit edilir.Jul 15, 2021

Keşif kim yapar?

MADDE 364 – Keşif iki taraf usulen devet edildikten sonra vicahlarında ve davete icabet etmedikleri halde gıyaplarında mahkeme veya tahkikat hâkimi tarafından yapılır. Mahkemei asliye, azasından birini istinabe suretiyle,keşif muamelatını yapar. Fakat pek mühim meselelerde heyetle dahi icra edebilir.

Keşif nasıl olur?

HMK Madde 290 Gerekçesi Keşfin yeri, günü, saati mahkeme tarafından tespit edilir. İstinabe suretiyle yapılacak keşiflerde bu belirlemeyi istinabe olunan mahkeme yapacaktır.

Dava dosyasında keşif ne demek?

Keşfin temel amacı, HMK düzenlemeleri uyarınca uyuşmazlık konusu hakkında hâkimin, maddi gerçeği ortaya çıkarabilmek için, diğer ispat vasıtası delillerin yetersiz kaldığı veya hiç bulunmadığı durumlarda, genellikle yerinde veya bazen de mahkemede beş duyusuyla bizzat inceleme yaparak, bu işlemin icrasında gerektiğinde …

Keşif tutanağına ne yazılır?

Keşif tutanağında keşfi icra eden mahkemenin adı, dosya numarası, keşfin icra edildiği mahal ve keşfin saati, keşifte hazır bulunan hakimin adı, soyadı ve sicil numarası, katibin adı soyadı ve sicil numarası, mübaşirin adı ve soyadı, tarafların, bilirkişiler ve tanıkların kimlik bilgileri ve sıfatları ile nasıl …

Soruşturma evresinde keşif faaliyetini kim yapar?

Keşif; Madde 83. (1) Keşif, hakim veya mahkeme veya naip hakim ya da istinabe olunan hakim veya mahkeme ile gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılır.