Bir hücrede birden fazla çekirdeğin görülmesinin sebebi nedir?

Bazı hücrelerde interfaz ve çekirdek bölünmesinden sonra sitoplazma bölünmesi gerçekleşmez ve bir hücre içinde birden fazla çekirdek oluşur. Çok çekirdekli hücrelerin oluştuğu bu bölünmeye endomitoz bölünme denir.Bazı hücrelerde interfaz ve çekirdek bölünmesinden sonra sitoplazma bölünmesi gerçekleşmez ve bir hücre içinde birden fazla çekirdek oluşur. Çok çekirdekli hücrelerin oluştuğu bu bölünmeye endomitoz bölünme denir.

Bir hücrenin bölünebilmesi için hangi yapıları bulundurması zorunludur?

Bir hücrenin bölünebilmesi için belirli bir büyüklüğe ulaşması ve nükleik asitlere sahip olması gerekmektedir.

Insan vücudunda bölünmeyen hücreler nelerdir?

Cevap : Vücudumuzda bölünemeyen hücrelerde mevcuttur. Alyuvar, kas, üreme ve sinir hücrelerinin bölünme özellikleri yoktur.

Çekirdekli hücreler nedir?

Hücre çekirdeği ya da nükleus, ökaryot hücrelerin çoğunda bulunan zarla kaplı bir organeldir. Hücrenin genetik bilgilerinin çoğu, hücre çekirdeğinin içinde katlı uzun doğrusal DNA molekülleri ile histon gibi birçok proteinin bir araya gelerek oluşturduğu kromozomlarda bulunur.

Çok çekirdekli hücrelere ne denir?

Evet vardırBazı mikroskobik canlıların çekirdekleri olmadığı için kalıtsal özelliklerini taşıyan yapılar sitoplazmada dağınık halde bulunur Çok çekirdekli hücrelere polikaryosit denir.

Hücrenin bölünmesine neden olan faktörler nelerdir?

ATP üretimi de hızlanır. Tüm bu olaylar sonucu sitoplazma miktarı da artar ve hücre zarı sitoplazmanın ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelir ve çekirdek bölünme emrini verir. Hücre bölünmesinin nedenleri; Hacmi yüzey oranın değişmesi ve çekirdeğin hücreyi yönetemez duruma geçmesidir.