Candida ilerlerse ne olur?

Daha ileri durumlarda bağışıklık sistemi iyice zayıflayanlarda endokardit, menenjit, beyin apseleri, piyelonefrit ve sistit oluşturabilir. Yayılma yoluna göre de üveyit, özefajit, karaciğer böbrek hastalarında lösemide ve yaşlılarda candida enfeksiyonu böbrek yetmezliğine sebep olabilir.Daha ileri durumlarda bağışıklık sistemi iyice zayıflayanlarda endokardit, menenjit, beyin apseleri, piyelonefrit ve sistit oluşturabilir. Yayılma yoluna göre de üveyit, özefajit, karaciğer böbrek hastalarında lösemide ve yaşlılarda candida enfeksiyonu böbrek yetmezliğine sebep olabilir.

Candida tedavi edilmezse ne olur?

Önceleri ilk belirti verdiği yer bağırsak bile olsa artık günümüzde ağız ve vajina çevresinde de fazlaca yayılmaya başladı. Bağışıklık sistemini ciddi derecede etkileyen bir mantar türü olan candida mantarı eğer kontrol edilmez ve tedavi edilmezse ciddi şekilde bağışıklık sistemini çökertme özelliğine sahip.

Candida mantarı nerede olur?

Candida isimli bir çeşit maya mantar türünün alt sınıfı olan Candida Albicans nemli ortamları çok sever. Hiçbir hastalık oluşturmadan çok sayıda Candida mantarı ağız, bağırsak, vajina, üst solunum yolu ve deri florasında bulunur, hastalık yapmadan bizimle yaşayıp varlıklarını sürdürürler.

Candida mantarı nedir belirtileri nelerdir?

İlk başta kızarıklık ve kaşıntı belirtileri görülmektedir. Bununla beraber hastalığın ilerlemesi durumunda süt kesiği renginde beyaz ve parçalı akıntı, kaşıntı ve kötü koku meydana gelir.

Mantar enfeksiyonu tedavi edilmezse ne olur?

Vajinal mantar tedavi edilmezse makata ve kalçalara yayılım gösterebilir. Daha da gecikilirse kronik ve tam iyileşmeyen bir enfeksiyon halini alabilir. Hastanın sürekli kaşıntılı ve genital akıntılı bir yaşam sürmek zorunda kalması toplumsal vazifelerini ve insan ilişkilerini aksatır.

Candida mantarı olanlar ne yememeli?

CANDİDA DİYETİ'NDE TÜKETİLMESİ YASAKLI OLAN YİYECEKLER *

  • Yüksek şekerli meyveler: Muz, hurma, üzüm.
  • Glüten içeren tahıllar: Buğday, çavdar, arpa içeren yiyecekler.
  • Bazı etler: Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş etler ve çiftliklerde yetiştirilen balıklar.