Dananın en yumuşak yeri neresidir?

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve ızgaraya en uygun etlerdir.Dec 13, 2010

Birinci kalite dana eti hangisi?

Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkartılır. Bifteğin birinci kalite halidir. Yağlı ve yumuşak bir et olduğu için mangalda pişirmeye uygundur. Çeşitli soslarla ızgarada pişirilmeye uygundur.

Yağsız et neresi?

Tranç: But kısmından çıkan yağsız bir ettir. Kas yapısı yoğun, yağ dokusu azdır. Kıpkırmızıdır. Nuar: But kısmından çıkan, yağ oranı düşük bir ettir.

Fitil eti neresi?

"fitil eti" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. doğu yörelerinde dana bonfile yerine tabir edilen isim.

Yağsız ete ne denir?

Kontrfile: Yağsız,kemiksiz ve bifteklik bir parça olan kontrfile, bonfileye göre biraz daha sıkı yapıda ve serttir.

Hayvanın en yumuşak eti neresi?

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve ızgaraya en uygun etlerdir.