Dağ kekiği kürü

KEKİK KÜRÜ YAPILIŞI: 1 su bardağı miktarının yarısı kadar suya 2 çay kaşığı kekik koyup 7-8 dakika kaynatın. Kaynayan kekiğin altını kapatıp demlenmesini bekleyin. NOT: Prof. İbrahim Saraçoğlu'nun kekik kürünü ortalama en az 3-4 ay düzenli tüketilmelidir.Aug 9, 2021

Dağ kekiği çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?

Düzenli bir şekilde tüketilen kekik çayının dağ kekiği ile yapılması önerilir. Saraçoğlu'nun kekik çayı tarifi için 2 kaşık dağ kekiğini 2 bardak su 8 dakika kaynatıp sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

Dağ kekiği neye iyi gelir?

Kekik çayı, hafızayı canlandırmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, öksürükleri yatıştırmaya, ateşi düşürmeye, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Mükemmel bir doğal sakinleştiricidir. Bunun yanında sindirim sistemini destekler ve arındırır.

Kekik suyunu kimler içemez?

Gebelik ve emzirme dönemindeki, kadınların kekik suyu tüketmemeleri önerilir. 15 yaşın altındaki çocuklarda da kekik suyu tüketimi önerilmemektedir. Kan pıhtılaşmasını yavaşlatıcı etkisinden dolayı herhangi bir cerrahi operasyon öncesi kekik suyu tüketimini daha çok kan kaybına neden olabilir.

Kekik çayını kimler kullanamaz?

Yüksek tansiyonu olan kişilerin kullandıkları ilaçların etkilerini azaltabilir. Mide bulantısı veya ishal sorunlarına yol açabilir. Kusma olması durumunda, uzman doktorlarla mutlaka görüşülmelidir. Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, emziren kadınlar, yaşlılar ve çocuklar kekik çayı içmemelidirler.

Dağ kekiği çayı nasıl demlenir?

Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz. Hazırladığınız kekik çayını aç veya tok karna içebilirsiniz.

Dağ kekiği çayı nasıl yapılır?

1 büyük fincan sıcak suyun içine, 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik yaprağını ekleyin. Fincanın ağzını kapatarak, kekiğin içinde bulunan faydalı uçucu yağların buharlaşmasını engelleyerek, 2-3 dakika demlenmesi için bekletin. Dağ kekiği çayını süzün ve tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal ekleyin.

Dağ kekiği nerelerde kullanılır?

Tüm et yemeklerine çok yakışsa da en yaygın kullanımı kırmızı et yemekleri. Kuzu etinin baskın kokusunu örttüğü için çokça tercih edilir. Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar. Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir.