Diş Hekimi iki muayenehane açabilir mi?

Diş hekimlerinin birden fazla muayenehane açması 1219 sayılı Yasanın 43. maddesindeki özel hükümle yasaklanmıştır.Sept 23, 2019

Bir diş hekimi iki farklı yerde çalışabilir mi?

2. Odadan izin almadan ikinci yerde dişhekimliği yapılamaz! Dişhekimlerinin muayenehanesinde veya özel sağlık kuruluşundaki çalışmasının yanı sıra ikinci bir yerde daha çalışabilmesi kayıtlı olduğu odanın bu çalışmayı uygun bulmasına bağlıdır.

Diş hekimi hem devlette hem özelde çalışabilir mi?

Buna göre öğretim üyeleri ve tüm kamu personeli hem devlet memuru olup, hem de özel hastanelerde herhangi bir statüde çalışamaz.

Ağız ve Diş Sağlığı klinik açabilir mi?

Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Hekimliği bölümünden farklı olarak bir ön lisans programıdır. Bölümden mezun olanlar ''Sağlık Teknikeri'' olarak hastanelerde ve özel kliniklerde çalışabilir.

Diş Kliniği kimler açabilir?

Sağlık hizmeti sunumu amacıyla kurulmuş olan şirketlere dişhekimlerinin ortak olmasının önünde bir engel bulunmamaktadır. Zira Özel sağlık kuruluşları, mesleğini serbest olarak icra etme yetkisine sahip serbest çalışan dişhekimleri veya ortaklarının tamamı dişhekimi olan şirketler tarafından açılabilir.

Diş hekimi hastanede çalışabilir mi?

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğin 16/3 maddesine göre 'Muayenehaneler hariç özel sağlık kuruluşlarında tam zamanlı olarak çalışan diş hekimi/uzman, anestezi ve reanimasyon uzmanı ile radyoloji veya ağız-diş ve çene radyolojisi uzmanı 1219 sayılı Kanunun 12 nci maddesine …