Diş implantı neden yapılır

İmplantlar; dişlerini periodontal hastalık, çürük, travma ya da başka bir nedenle kaybetmiş kişilerde iyi bir ağız sağlığı için ideal bir seçenektir. Dişlerin eksik olduğu bölgelerde zamanla çene kemiğinde erime meydana gelir. Diş çekimini takiben implantın uygulanması bu erime miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır.

Implant diş malzemesi nedir?

İmplant titanyum veya alaşımlarından üretilir. Ağız sıvılarından etkilenmez ve ağız içerisinde oluşacak kuvvetlere dayanacak şekilde planlanmıştır. Bazı özel maddelerle kaplanan titanyumun doku dostu özelliği arttırılmış ve iyileşme süresi kısaltılmıştır.

İmplant hangi durumlarda uygulanamaz?

Sistemik hastalıklar, çok fazla sigara tüketimi ya da diş sıkma gibi kötü alışkanlıklar, uzun süre dişsiz kalma ya da diş eti hastalıkları ve kötü alışkanlılar sebebi ile kemik erimeleri ilerlemiş ise mevcut kemik yapısı implant uygulamasına uygun bir yapıda olmaz.

İmplant hangi durumlarda sökülür?

Evet sökülebilir. İmplant gövdesinde, protetik parçalarında, implantı çevreleyen sert ve yumuşak dokularda gelişebilecek istenmeyen durumlara bağlı olarak implantın bulunduğu yerden çıkarılması (sökülmesi) mümkündür.

Implant diş ömrü ne kadar?

Diş implantlarına yeteri derecede özen gösterildiği sürece diş implantının ömrü ortalama 25 ile 30 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bunun için diş implantlarına çok iyi davranılması, doktor önerilerinin dışına çıkılmaması gerekmektedir. Diğer türlü diş implant süresi çok kısalacaktır.

İmplant vidası hangi metal?

İmplant, çene kemiği içerisine yerleştirilen ve vida şeklinde olan titanyumdan yapılmış bir materyaldir. Diş kökü yerine geçmek üzere tasarlanmıştır. Bu vida şeklindeki implant'ın üzerine protez olarak diş şeklinde başkaca bir madde yerleştirilir. Bu madde de, genellikle zirkonyum veya metal destekli porselen olur.

Diş implantı ile MR çekilir mi?

İmplant titanyumdan üretilir ve titanyumun mıknatıs özelliği yoktur. Dolayısıyla implant yaptıran hastalarımızın MR çektirmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Tomografi çekilmesinde ise mıknatıs özelliğinin olup olmamasının herhangi bir önemi yoktur. İmplant uygulaması sonrası tomografi de çekilebilir.

İmplant yapılamayan durumlarda ne yapılır?

İmplant denilen tedavi yöntemi eksik olan dişlerinizin veya artık kök kısmı hiçbir faaliyet gösteremeyecek durumda ve bunun üzerine kaplama dahi yapılamayacak durumda olan dişlerin tespit edilerek yerine yapay yollar ile genel de vidalama yöntemi uygulanması yapılır.