Diş tedavisi nedir

Restoratif diş ve tedavisi, diş sert dokularında çürük ya da çürük dışı sebeplerden meydana gelen madde kayıplarını onaran, kaybolmuş olan estetik ve fonksiyonun hastaya tekrar kazandırılmasına katkıda bulunan bilim dalıdır.

Diş tedavileri nelerdir?

Tedavi Yöntemleri

  • Oral Diagnoz ve Radyoloji (Muayene ve Görüntüleme) …
  • Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi (Gömülü Dişler, Çene Eklemi Tedavisi) …
  • Konservatif Diş Tedavisi (Kompozit Dolgular) …
  • Endodonti (Kanal Tedavisi) …
  • Protetik Diş Tedavisi (Kron ve Köprüler, Hareketli Protezler) …
  • Pedodonti (Çocuk Ağız Ve Diş Sağlığı) …
  • Ortodonti.

Diş kanal tedavisi acıtır mı?

Kanal tedavisinde cerrahi müdahale uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılır ve bu sayede hasta tedavi esnasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Lokal anestezi yapılması esnasında diş etine batırılan iğne ise sadece birkaç saniyeliğine “sinek ısırığı – arı sokması” gibi oldukça hafif bir his verir.

Kanal tedavisi ücreti ne kadar?

Güncel muayene ve tedavi ücreti tarifesine göre tek köklü bir dişin kanal tedavisi fiyatları 2022 yılında 1000 TL ile 1500 TL aralığındayken, ileri düzey tedavi gerektiren dişlerde kanal tedavisi fiyatları 2000 TL ile 3000 TL arasında değişmektedir.

Dişlerde kanal tedavisi nasıl olur?

Kanal tedavisi enfekte olmuş veya çürümüş dişleri onararak kurtarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi sırasında dişin sert dokusunun içindeki kök kanalı adı verilen doğal boşlukta bulunan yumuşak doku olan pulpa ile diş siniri çıkarılır, dişin içi temizlenir ardından açılan boşluk doldurulur.

SGK hangi diş tedavilerini karşılıyor?

İmplant dahil olmak üzere, diş çekimi, dolgu ve protez yaptırılması gibi tüm diş tedavilerinde, SGK sadece sözleşmeli/protokollü resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan diş tedavi bedellerini karşılar.

Diş eti tedavisi nedir?

Dişler ve dişlerin etrafında bulunan dokuların sağlık ve hastalıktaki durumlarını inceleyen, bu dokularda meydana gelen hastalıkların teşhisi, tedavisi ve tedavi sonrasında elde edilen sağlığın korunmasını amaçlayan bir dişhekimliği dalıdına periodontoloji denir.

Kanal tedavisi çok acıyor mu?

Kanal tedavisi ağrıya neden olmaz; aksine ağrının giderilmesi için uygulanır. İlgili diş ve çevre dokular lokal anestezi ile uyuşturulur. Tedavi sırasında hasta ağrı hissetmez.