Düdüklüde dana yahni nasıl yapılır?

Düdüklüyü ocakta ısıtıyoruz ve içine etleri atıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz. İçine iri doğranmış soğanı atıp, 2 dk daha kavurup sıvı yağı ekliyoruz. 2 dk daha kavurup, salça ve toz biberi ve tuzu ekleyip 5 dk daha çeviriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar suyu ekleyip, 50 dk düdüklü pişiriyoruz.Apr 27, 2016

Dana kaburga yahni nasıl yapılır?

Kemikli etleri iyice yıkıyoruz süzüyoruz tencereye koyup her tarafını mühürlüyoruz. Soğanları doğruyoruz. Mühürlenen etleri bir kaba alıp su da tekrar yıkıyoruz (kanlı suyunu akıtıyoruz). Üzerini geçecek kadar kaynamış suyu ekliyoruz kapağını kapatıp 4 saat (etler iyice pişip tadını suya bırakana kadar) pişiriyoruz.

Yahniye ne konur?

Soğanlı Et Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  1. 500 gram dana ya da kuzu eti.
  2. 1 file arpacık soğan.
  3. 3 diş sarımsak.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası
  5. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  6. Sıvı yağ
  7. Karabiber.
  8. Kimyon.

Düdüklü tencerede et nasıl yapılır?

Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektikten sonra doğranmış soğan ve sarımsağı tencereye ilave edin. Son olarak baharat ve suyunu da ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, önce 20 dakika orta ateşte, 30 dakika da kısık ateşte pişirin.

Soğan Düdüklüde ne kadar haşlanır?

Et suyunu salana kadar kavrulur. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve düdüklü tencere kapatılarak 20 dk etler pişirilir. Etler piştikten sonra düdüklü açılır arpacık soğan ilave edilir. 10 dk daha pişirilir ve yemeğiniz hazır.

Orijinal yahni nasıl yapılır?

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.