Ekşili ufak köfte yapılışı

Ekşili ufak köfte nasıl yapılır?

Ekşili Ufak Köfte Yapılışı: Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayınca kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır.

Gaziantep usulü ekşili ufak köfte nasıl yapılır?

Ekşili Köfte (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulgur ve irmik soğuk suyla ayrı ayrı ıslatılır. …
  2. Her ikisi de ıslandıktan sonra çok küçük doğranmış soğanlar, damak tadınıza göre tuz, karabiber, toz biber de eklenip iyice yoğurulur.
  3. Un ve yumurta eklenip yoğurmaya devam edilir.

Ekşili yuvalama nasıl olur?

Antep Ekşili Yuvalama (Ekşili Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Et yeteri kadar yağda kavrulur.
  2. Soğan eklenir kavrulur salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Nohut ve sarımsak ilave edilir biraz kavrulur.
  4. Yeteri kadar su eklenir tuz ve pul biberi ayarlanır, düdüklü tencerede nohutla pişirilir.

Ekşili sulu köfte terbiyeli nasıl yapılır?

Terbiyeli Ekşili Köfte Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı rendeleyin ve pirinci yıkayıp süzün. …
  2. Kıymayı bir kaba alıp soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. …
  3. Suyu tencereye alıp tuz ve margarin ekleyerek kaynatın. …
  4. Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın.

Yuvalama çorbasının köftesi nasıl yapılır?

Kıyma ve pirinci birlikte mutfak robotundan geçirin, un ve irmikle karıştırın ve özdeşleşene kadar yoğurun, 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin(daha kolay yuvarlarsınız). Köfte harcını 2 eşit parcaya bölün (çorbamızı yarısından yapacağız, kalan diğer yarıyı yuvarlayıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz).

Klorik nasıl yapılır?

Ekşili Yuvarlama Çorbası (Tırşe Klorik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur irmik yoğurma kabına alınarak2 su bardağı su ile ıslanır.
  2. Suyunu çektikten sonra salça, yumurta ve tuz ilave edilerek yoğurulur bütün malzeme birbirine karıştıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak hamur elde edilir.

Yoğurtlu yuvalama nasıl yapılır?

Yoğurtlu Yuvalama (Antep Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Aksamdan ıslatılmış nohutu kuşbaşı ile haşlayın.
  2. Ayrı bi kapta kıyma, bulgur, tuz, karabiberi katarak iyice yoğurun.
  3. Sonra unu ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Küçük küçük parçalara bölüp yuvarlayın. …
  5. Kevgirdeki yuvarlamaları buharda pişirmeniz gerekecek.