El Kindi kimdir vikipedi?

Kindî veya tam adıyla Ebu Yusuf Yakub bin İshak el-Sebbah elKindî (Arapça: أبو يوسف يعقوب بن إسحاق الصبّاح الكندي; d. 801, Basra – ö. 873, Bağdat), felsefe, tıp, matematik astronomi, ilahiyat, psikoloji, fizik, kimya ve müziğe kadar pek çok bilim dalında eser yazan Arap bilim insanı.

Kindiye göre felsefenin tarifi nedir?

Bu nedenledir ki Kindî, Kitâb fi'l-felsefeti'l-ûlâ adlı eserinde felsefenin “insan sanatlarının değer ve mertebe bakımından en üstünü” olduğunu belirtir. … Buna göre felsefe insanın hem aklen hem ruhen hem de ahlaken olgunlaşmasını sağlayan ilimdir (Kindî:139).

El Kindi çalışma yaptığı bilim dalları nelerdir?

Filozofluğunun yanı sıra matematik, fizik, astroloji, tıp ve coğrafya alanlarında da çalışmalar yapmıştır. Felsefe, tıp, siyaset, psikoloji, optik, astroloji, kimya ve kehanet gibi toplam 20 ayrı alanda 277 eser yazmıştır.

El Kindi hangi delili?

b- İnsan Delili Kindî'nin Tanrı'nın varlığını kanıtlarken başvurduğu bir başka delil, kıyas-ı temsiliye dayanan “insan” delilidir. İnsan küçüklüğüyle beraber, yaratılışındaki harikalar nedeniyle, bütünüyle kozmik âlem ile mukayese edilmiştir.

Kindi nin görüşleri nelerdir?

Kındî'ye göre felsefe, varlığın hakikatinin bilgisini arar. Bu yüzden Kındî metafiziğinin esas konusu Tanrı'dır. Eserlerinde Tanrı'nın varlığına ve niteliklerine dair ispat ve mantık yoluyla kanıtlar sunar. … “Bir şey kendi varlığının nedeni olamaz.”[6] Çünkü her şeyin kendi dışında bir nedeni vardır.

İslam filozoflara göre Felsefe nedir?

İslâm filozofları da kendilerinden önceki düşünürler gibi, felsefeyi değişik şekillerde tanımlamışlardır: İlk İslâm filozofu olarak kabul edilen Kindi'ye göre: “Felsefe, insanın kendini tanımasıdır.” … “Felsefe, insanın gücü yettiği ölçüde külli-ebedi şeylerin hakikatlerini, mahiyetlerini ve sebeplerini bilmesidir.”