Epistemolojik gerekçelendirme nedir?

Gerekçelendirme Koşulu, bir öznenin bildiğini iddia ettiği şeyi biliyor olma iddiasının çeşitli dayanaklara sahip olmasını ifade eder. Sahip olduğumuz doğru inancı, bilgi kaynaklarımızdan yola çıkarak elde ettiğimiz dayanağa ekleriz. Bu dayanağa bizim inancımız için sahip olduğumuz gerekçe denir.Jul 26, 2019

Epistemolojik yapı ne demek?

Epistemoloji bilginin olanaklılığını, yapısını, kaynaklarını, kavramsal bileşenlerini ve sınırlarını irdeler. Yunanca episteme ve logos kelimelerinden oluşmuş "epistemoloji" deyiminde yer alan logos "açıklama", "gerekçe", "mantık", "söz" ve "bilim" gibi anlamlara gelmektedir. Genel olarak "bilgi" olarak çevrilir.

Epistemik eksiklik nedir?

Epistemik aldırmazlık, kişinin yaptığı bir şeyden ziyade bir tutumdur ve bu tutum da bu kişinin söylediği şeylerin doğruluğu veya yanlışlığına dair ilgisizliği olduğu anlamına gelir. … Epistemik aldırmazlık bir tutum kusurudur, epistemik kusur ise bir tutumdur.

Epistemolojik Anarşizm Nedir?

Epistemolojik kargaşacılık veya epistemolojik anarşizm, Avusturyalı bilim filozofu Paul Feyerabend tarafından geliştirilen ve bilimin ilerlemesini veya bilginin büyümesini yöneten hiçbir yararlı ve istisnasız metodolojik kural olmadığını savunan bir epistemolojik teoridir.

Epistemolojik boyut nedir?

Epistemolojik boyut bilginin kaynağı, sınırları, doğruluğu, geçerliliği gibi tüm bilgi sorunlarını kapsayan, bizim dışımızda var olan bir gerçekliği temsil eder. Ölçülebilir yani açık bilgi bunun bir örneğidir.

Epistemolojik alanı nedir?

Epistemoloji bilginin doğası, kaynağı ve kapsamını içeren bir bilim dalıdır. Diğer bir deyişle bilgi felsefesi olarak da tanımlanmaktadır. İnsan bilgisinin yapısı ve geçerliliğini ele alan bilim dalı olarak da bilinmektedir. … Bilginin incelenmesi anlamına gelmektedir.