Evde sarımsak turşusu nasıl yapılır

Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin. Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün.Jun 6, 2021

Sarımsak turşusu en güzel nasıl yapılır?

Doğal Antibiyotik Sarımsak Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları tanelerine ayırın bir kaba alarak üzerine geçecek kadar su ilave edip 30 dakika dinlendirelim (bu işlem sayesinde kabukları daha hızlı çıkıyor).
  2. Daha sonra suyu dökelim sarımsakları sudan geçirelim. …
  3. Kavanoza alalım.

Evde kolay sarımsak turşusu nasıl yapılır?

2 su bardağı suya limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyip tuzlar eriyene kadar karıştırın. Tuzlu suyu sarımsakların üzerine kavanozda boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatıp turşunuzu serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin.

Sarımsak turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Tuzu dökelim her kavanoza silme bir yemek kaşığı tuz, yarım çay bardağı sirke üç yada dört adet limon tuzunu atalım. İçme suyu yada kaynamış soğumuş çeşme suyundan kavanozlara dökelim sarımsakların üzeri kapanana kadar dolduralım. Kapaklarını kapatıp karanlık bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıcak suyla sarımsak turşusu nasıl yapılır?

Sarımsak Turşusu Tarifi Yapılışı Sarımsakların kolay soyulması için birbirinden ayırıp bir kase içine alın. Üzerine sıcak su ekleyip bir saat kadar bekletin. Sonrasında sarımsakların kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Turşu için kullanacağınız kavanozları yıkayıp kurulayın.

Sarımsak turşusu nasıl tüketilir?

Özellikle ağustos ayında yapılması tavsiye edilen sarımsak turşusunu her zaman tüketebilirsiniz. Önemli olan, yapımından sonra bir süre bekletmektir. Sarımsağın hazırlanmasının ardından en az 20 gün bekletmeniz önerilir. 20 günün sonunda hazırladığınız turşu suyunu rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Sarımsak turşusu mavi oldu yenir mi?

Turşunun içerisinde renk değiştiren sarımsak tüketilebilir, hiçbir sorun yoktur. Çünkü renk değiştiren sarımsağın vücudumuzun sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

Sarımsak turşusu ne işe yarar?

Sarımsak turşusunun en önemli yanı karaciğer enfeksiyonlarına karşı önlem almasıdır. Sadece karaciğer değil aynı zamanda kalp sağlığını korur ve şişkinlik ya da gaz gibi problemlerin önüne geçer. Cildin farklı bölümlerinde meydana gelen lekeler ile beraber akne ve sivilcelere karşı da oldukça etkilidir.