Fatura geçerlilik süresi

VUK'un 231/5. maddesinde; faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenleneceği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı özel olarak hüküm altına alınmıştır.29 Sept 2014

Faturada 7 günlük süre nasıl hesaplanir?

Sürelerin hesaplanması Vergi Usul Kanununun 18. Maddesinde açıklanmıştır. Gün olarak belirtilen sürelerin hesabında sürenin başladığı gün hesaba katılmaz ve süre son günün mesai bitiminde sona erer. Buna göre 7 günlük süre malın teslimini ve / veya hizmetin ifasını takip eden günden başlayarak hesaplanacaktır.

Irsaliye 7 gün içinde fatura edilmezse ne olur?

VUK 231/1-5 maddesine göre “Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.” Bu durumda hiç düzenlenmemiş sayılan faturaya VUK 353/1 uyarınca usulsüzlük cezası uygulanır.

Fatura en son ne zaman işlenir?

Kanunun 231/1. maddesi uyarınca fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azamî yedi gün içinde düzenlenmelidir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılacaktır. Faturaların kayıt zamanına ilişkin olarak ise, 219. madde de 10 günlük bir süre sınırı getirilmiştir.

Fatura kaç gün içinde ödenmeli?

Cevap: Yeni TTK'ya göre, taraflar arasında sözleşme yapılmamışsa veya yapılan Sözleşmelerde ödeme günü veya süresi belirtilmemişse ödeme süresi; a) Faturanın veya eş değer ödeme talebinin borçlu tarafından alınmasını takip eden otuz günlük sürenin sonunda.

7 günlük süre ne zaman başlar?

“Mal teslimi ve/veya hizmet ifalarına ilişkin belge düzeninde sürenin gün olarak belirlenmesi sebebiyle 7 günlük sürenin hesabının, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı ilk gün hesaba katılmadan takip eden günden başlaması gerekmektedir.”

Kaç gün önceye kadar Fatura kesilebilir?

Vergi Usul Kanunu'na göre fatura, hizmetin yapıldığı veya malın teslimatının yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir. Bu süre aşıldığı takdirde Vergi Usul Kanunu'nun 353. maddesine bağlı olarak %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası kesilir.

Irsaliye tarihi ile fatura tarihi farklı olabilir mi?

Ancak mal teslimi ve hizmet ifası yapılmadan önce veya yapıldıktan sonra fatura ve benzeri belgeler düzenlenebilmektedir. … Buna göre; mal tesliminin veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren yedinci güne kadar (yedinci gün dahil) fatura düzenlenmesi, VUK bakımından usul itibariyle herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.