Fodula nasıl yapılır

Öncelikle derin bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.31-May-2021

Fodula nerenin yemeği?

Ekmek dolması (fodula) İzmir ve yöresine ait, şimdilerde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel bir yemektir. Özellikle Ramazan aylarında ve köy düğünlerinde tüketilir. Ekmeğin ekmekle tüketildiği nadir tariflerden biridir.

Fodula unu nedir?

Bu fırınlarda, Yeniçeri Ocağı'nın bazı sınıflarına ve av köpeklerine dağıtılmak üzere fodula hazırlanırdı. Bunun yanında saray mutfağında da ekmekçiler saray halkı için bu cins ekmek çıkarırlardı. … Söz konusu defterlerden anlaşıldığına göre fodula hem pişirilen ekmeğin hem de bu cins ekmek için ayrılan unun adıydı.

Ekmek Dolması nerenin yemeği?

Ege Bölgesi'nde ramazan sofralarına özel olarak yılın sadece bir ayında hazırlanan dolmalık ekmek, İzmir'in Seferihisar, Urla gibi ilçelerinde raflarda yerini aldı. Ege Bölgesi'ne has yöresel lezzetlerden olan ekmek dolması, dolmalık ekmeğin üzerinden bir parça kesilerek, kıyma ve kavurma doldurularak hazırlanıyor.

Akike Yemeği nasıl yapılır?

Eti makineden geçirip bir toprak çömleğe veya güvece koyup kuvvetli bir ateşe oturtun. Yağ eriyince bir kevgirle kıkırdağını çıkarıp ayırın. Güveçte kıkırdak kalmayınca kuşbaşı iriliğinde parçalara doğranmış etle sıcak suyu katıp ve ateşin ısısını ortaya alın. Güvecin kapağını örtüp et iyice eriyinceye kadar pişirin.

Mutancana yemeği nasıl?

Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

Fodula ekmeği nedir?

Kullanılan farklı baharatlar, sunum şekli ve lezzeti ile göz dolduran nefis bir tarif ile karşınızdayız! Osmanlı mutfağının zengin menüsünden sadece biri olan bu nefis tarif, günümüzde ekmek dolması olarak da anılıyor. … Bu arada tarifi yaparken yuvarlak, tam buğday ekmeği kullanılıyor, içi tamamen çıkarılıyor.

Ekmek Dolması hangi ekmekle yapılır?

Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin. Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.