Genel Cerrahi Uzmanı ne iş yapar?

Genel cerrahi uzmanı, baş bölgesi, endokrin sistem, karın, boyun ve diğer yumuşak dokularda meydana gelen iç yaralanmaları veya hastalıkları cerrahi yöntemlerle tedavi eden tıp uzmanıdır.

Genel cerrahi Uzmanı hangi hastalıklara bakar?

Genel cerrahlar, özellikle karın ve buna bağlı organlarla ilgili olanlar olmak üzere birçok hastalık tipini teşhis edebilir. Bunlara safra kanalları, karaciğer, pankreas, dalak, ek, ince ve kalın bağırsak, rektum ve mide dahildir. Cerrah ayrıca torasik bölgeyi, tiroiddeki bezleri ve fıtıkları da tedavi edebilir.

Cerrah olmak için hangi bölüm okunmalı?

Üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren Tıp Fakültesi lisans bölümünden mezun olduktan sonra Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi tespit sınavından en az 50 puan almanız gerekir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavından başarı ile geçtikten sonra beş senelik genel cerrahi asistanlığı süresini tamamlamanız gerekiyor.

Genel cerrahi ameliyata girer mi?

Guatr (tiroid bezi) , meme, yemek borusu (özofagus), mide, ince barsak, kalın barsak, rektum, anüs, fıtıklar, karaciğer, safra kesesi, safra yolları, endoskopik ve laparoskopik cerrahi girişimleri genel cerrahi alanına girmektedir. Fıtık ameliyatı gibi pek çok ameliyat genel cerrahi kapsamına girer.

Genel cerrahi hangi testleri yapar?

Genel Cerrahi Bölümü hangi hastalıklara bakar?

  • Tiroid bezi hastalıkları (goitre, hipertiroidi)
  • Meme kanseri ve memenin iyi huylu hastalıkları
  • Yemek borusu (özofagus) kanseri – Özofagusun iyi huylu hastalıkları
  • Mide kanseri – Mide ve oniki parmak bağırsağı (duodenum) ülserlerinin çeşitli sorunları

Genel Dahiliye hangi hastalıklara bakar?

Dahiliye, tıptaki tüm branş hastalıklarını kapsayan bir bölümdür. Üst ve alt solunum yolu, mide ve bağırsak, romatizma ve şeker hastalığı iç hastalıklar bünyesinde tedavi edilmektedir. Bu hastalıkların yanı sıra; hipertansiyon, tiroid ve böbrek hastalıklarına da dahiliye doktorları tarafından bakılmaktadır.