Haşlanmış patlıcan turşusu

Patlıcanları alacalı soyalım. 3 e bölüp parmak şeklinde 1 parmak kalınlığında doğrayalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. Sarımsakları ezelim üzerine tuzunu ekşisini kuru nanesini suyunu koyup haşlanan patlıcanları koyup karıştıralım soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.Aug 6, 2017

Erimeyen patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Bunun için patlıcanları haşladıktan sonra soğuk suya atıp, patlıcanlar tamamen soğuyana dek suyunu 2-3 kere değiştirin. Bu şekilde daha diri olarak kalacak olan patlıcanlar turşu olma sürecinde kavanozun içinde erimeyeceklerdir.

Sarımsaklı patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanların tepesini kesip kaynar suda haşlıyoruz. O arada sarımsaklari soyup ince ince doğrayıp tuzla karıştırıyoruz. Yumuşayan patlıcanları çıkarıp karnıyarık şeklinde boyuna kesiyoruz. Aralarına tuzlu sarımsak karışımlarını azar azar koyuyoruz bir tepsinin üzerine diziyoruz.

Haşlama turşusu nasıl yapılır?

Biberleri iyice yıkayalım, suları süzülmesi için bir kenarda bekletelim. İstediğimiz boyutta doğrayıp, biberleri tenceremize alalım. Biberlerin üzerine sıvı yağ, sirke, tuz ve soyulmuş ikiye kesilmiş sarımsakları ilave ederek pişmeye bırakalım. Ve tencerenin kapağını açmadan 15 dakika pişirelim.

Çiğ patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcan kabukları soyulmadan küp küp doğranır yarisi kavanoza konulur ve nane sarımsaklar eklenir. Kalan patlıcanlar konulur en üstüne süs biberleri doğranır limontuzu kayatuzu şeker sirke konulup kalanına su ilavesi yapılıp güneş almayan yerde yenilecek güne kadar bekletilir.

Patlıcan turşusuna sıcak su konur mu?

Turşunun kullanım ömrünü uzatmak için, kavanozun içine birkaç damla limon suyu veya limon tuzu ekleyebilirsiniz. Cam kavanozları kullanmadan 30 dakika önce sıcak su ile sterilize edin ve kurutun. Turşuların hazır olması yaklaşık 30 gün sürecektir.

Patlıcan turşusu nasıl yapılır Cahide?

Ağırlığı patlıcanların üzerinden alın. Diğer tarafta domates,biber,maydanoz (benim evde yoktu kullanmadım) ve sarmısakları küçük küçük doğrayın.Biraz tuz atın ve patlıcanların içine doldurun. Eğer içiniz artarsa dolmalık biber doldurun,onu da turşu yapın. kırmızı biberleri patlıcanların ağzına uygun kesip kapatın.

Köz patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Topan patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Kapya biberler közlenir, kabukları soyulur, doğranır. Hepsi bir kaba konur, dövülmüş sarımsak, ekşi ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Servise hazır !