Hamilelikte karın altında ağrı

Karnın Alt Kısmında Ağrı Gebelik sırasında rahminiz büyüdüğü için, onu tutan bağlar da gerilir. Bu bağlar, yuvarlak bağlar olarak bilinir ve gerildikçe karnın alt bölgesinde kas spazmı gibi keskin, kısa sancılara neden olabilir. Bazen ağrı kolayca geçmeyebilir ve her iki tarafta da ortaya çıkabilir.13-Apr-2020

Hamilelikte hangi ağrılar tehlikeli?

Gebelikte tehlikeli ağrılar

  • Ağrı, bulantı, kusma, bol kanama, ateş ve titremeyle beraberse,
  • Ağrı, istirahate rağmen kesilmiyor ve devam ediyorsa,
  • Ağrı, yürümeyi, konuşmayı ya da soluk almayı güçleştiriyorsa tehlikelidir.

Bebek yerleşme ağrısı nasıl olur?

LEKELENMELER VE KRAMPLAR Buna implantasyon (yerleşme) kanaması denir. Yumurta döllendikten 6 ila 12 gün sonra herhangi bir yerde oluşabilir. Kramplar regl döneminde yaşanan krampları andırır, bu yüzden bazı kadınlar kramp olduğunda bunun regl döneminin başlangıcındaki kanamaya dair bir kramp sanırlar ve yanılırlar.

5 haftalık hamilelikte karın ağrısı neden olur?

Sindirim sorunları: Hamilelik sürecinde mide ve bağırsaklar hamilelik hormonlarından ve bebeğin rahim içerisindeki hareketlerinden etkilenir. Hamilelikte yükselen progesteron hormonu, bağırsak hareketlerini yavaşlatarak gaz ve kabızlık gibi sindirim şikâyetlerine, dolayısıyla karın ağrısına neden olabilir.

7 aylık hamilelikte karın ağrısı neden olur?

7 aylık hamilelikte karın ağrısı yaşamak Braxton Hicks kasılmalarının olduğu anlamına gelebilir. Bu kasılmalar serviksin genişlemesiyle ilişkili değildir, genelde “yalancı doğum sancıları” olarak adlandırılır ve regl sancısına benzer.

Hamilelikte hangi ağrılar normal?

Gebelikte en sık karşılaşılan leğen kemiği çevresinde veya bel bölgesinde olan kas ve eklemlerin gerilimi veya gevşemesine bağlı ağrılardır. Bunların ikisi bir arada da olabilir. Bu dönemde görülen bel ağrıları biyomekanik, hormonal, damarsal veya diğer nedenlerle oluşan ağrılardır.

Hamilelikte karın ağrısı ne zaman tehlikeli?

Karın ağrısı hamilelik boyunca sürerse, şiddetlenirse veya buna kramp, ateş, ishal, kusma, kanamalar veya rahim kasılmaları eşlik ederse, derhal doktora, jinekoloğa veya kadın doğum uzmanına gitmek gerekir. Gebelik haftası ne olursa olsun çok yoğun rahatsızlık nedeniyle acil servise gitmeniz tavsiye edilebilir.

Yerleşme ağrısı kaç gün sürer?

Genellikle ağrı ya da kramp hissedilmez, Az miktarda olur, 2-3 gün sürebilir. Bazen de tek seferlik bir lekelenme şeklinde görülebilir. Vücut ısısında bir miktar artış yaşanabilir.