Hem sigortalı hemde bağkurlu olunurmu

Biz size şimdiden yanıt verelim; 2011'de yapılan değişiklik sonrası kişi hem Bağ-Kur'lu hem de SSK'lı olabilir. 6111 sayılı torba yasa ve 5510 sayılı kanunda bulunan 53. maddede kişi hem kendi primini ödeyebilir hem de başka yerde çalışarak SSK'lı olabilir.

Bagkuru sigortaya nasıl aktarabilirim?

Bunun için gerekli olan şey bir adet “Bağkur Hizmetini Ssk'ya Aktarma Dilekçe Örneği“dir. Bu başvuru dilekçesi için de öncelikli ihtiyacınız, size önceden verilmiş olan SSK ve BAĞKUR hizmet numaranızdır. Hizmet numaranızı ilgili kurumdan öğrenip Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuruda bulunmalısınız.

SSK ve Bağ-Kur günleri nasıl birleştirilir?

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı hizmetlerinin birleştirilme talebi e-devlet üzerinden yapılabilir. Başvuru sonrası hizmet süreleri, nerede hizmet verdikleri incelenerek SGK ile yapılan yazışmalar sonucunda hizmetler birleştirilir.

Bağkurdan sigortaya nasıl geçilir?

Bağkur'dan SSK'ya geçiş yapmak isteyen sigortalıların öncelikle Bağkur Müdürlüğü'ne dilekçe vermeleri ve Bağkur kapatma işlemini yapmaları gerekmektedir. Birden fazla kurumda çalışan ve hizmet birleştirmesi yapmak isteyenlerin ise; SGK'ya başvuru yaparak prim gün sayılarını toplatmaları gerekmektedir.

Bağ-Kur SSK ya aktarılır mı?

Bağkur'lu iseniz ve SSK'ya geçmeyi düşünüyorsanız emekliliğinize en az 3.5 yıl olması gerekmektedir. Daha önce Bağkur ödemesi yapanlar SSK'ya geçişten sonra hizmet birleştirme yaparlar. SSK'ya geçip hizmet birleştirme işlemini tamamlayan vatandaşların emekli olma şartlarını SSK Müdürlüğü belirler.

4A ve 4B birleşir mi?

Hizmet birleştirmesi kişinin çalıştığı yıllar içerisinde birden fazla sosyal güvenlik kurumuna hizmeti varsa uygulanır. … 1.10.2008 tarihinden sonra sosyal güvenlik reformu ile üç ayrı kurum tek çatı altında birleştirildi.

1260 gün şartı nedir?

1260 gün Bağ-Kur, 1260 gün SSK statüsünden prim ödeyen ve son defa SSK statüsünden prim ödemiş olan kişi SSK statüsünden, … 1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olanlar, çalışma hayatı boyunca hangi statüye fazla prim ödemişse, o statüden emekli olacak.

Hizmet birleştirme işlemi nasıl yapılır?

Çalışılan kuruma verilen hizmet birleştirme dilekçesi ile başvuru işlemleri başlatılır. Bu dilekçede yer alması gereken bilgiler şunlardır: Çalışan kişinin hizmet numarası Birleştirme talebinin hangi kurum üzerinden yapılacağı ve önceki hizmetlerin hangi kurumlara bağlı olduğu (SGK, Emekli Sandığı, Bağ-kur)