Holter testi sonuçları nedir?

Ritim Holter, kalp ritminin genellikle genelde 24 saat bazen de daha uzun süreyle EKG kaydının alınması sağlamaktadır. Ritim Holteri ile çarpıntın, ritim bozuklukları, kalp krizi sonrasında ölümcül ritim bozukluğunun olup olmadığı gibi sorunların tanısını koyabilmeye yarar.

Holter cihazı takılıyken neler yapılmamalı?

Cihaz ıslatılmamalı. Holter cihazı takılıyken banyo yapılmamalıdır. Cihaz genellikle diğer elektrikli cihazlardan etkilenmez. Ancak metal dedektörleri, mıknatıslar, mikrodalga fırınları, elektrikli battaniyeler ve elektrikli tıraş makinelerini ve diş fırçalarını holter cihazının sinyali kesebilir.

Holter cihazı hangi durumlarda takılır?

Tespit edilemeyen düzensiz kalp atışları için doktor, holter takılmasını önerir. 24-48 saat arası takılı kalacak bu cihaz, kalp ritimlerini ve kalp atışlarındaki düzensizliğini rahatlıkla tespit edecektir.

Tansiyon holter cihazı nasıl kullanılır?

Tansiyon Holter cihazı kola takılı kalıp belli aralıklar ile tansiyonunuzu ölçen bir cihazdır. Tansiyon ölçüm cihazı ve kabloyla bağlanan bir kayıt cihazından oluşur. 24 saat içerisinde belli aralıklarla tansiyon ve nabız ölçümlerini yaparak dökümünü rapor halinde veren bir cihazdır.

Kalbe takılan cihaz nedir?

Holter, kalp ritimlerindeki bozukluğu ölçen bir cihazdır. 24 saat boyunca takılı kalarak hastanın tansiyon ve kalp ritimlerini takip eden holter cihazı, jel ile vücuda tutturulmaktadır. Ritim ölçen holter cihazı hastanın dış vücut yüzeyine genelde 24 saat süreyle bağlanır.

Holter cihazı nasıl kayıt yapar?

Bu kablolar vücuda yapışabilen, tek kullanımlık olan pullarla bağlanmaktadır. Üzerinde elektrot kablolar bulunmaktadır. Elektrotlar hastanın göğüs bölgesinde belirlenen noktalara yapıştırılır. Kayıt cihazı gelen EKG sinyallerini kaydeder.