Işçi naklinde son durum

İşveren işçiyi başka bir işyerine gönderilir mi?

İşçinin Başka Şubeye Gönderilmesi Usulü: Eğer ki işveren, işçiyi başka bir şubede çalıştırmak istiyorsa, bu isteğini yazılı bir şekilde bildirmelidir. Yazılı isteği 6 gün içinde işçi tarafından kabul edilmesi halinde, ortada herhangi bir usulsüzlükten söz etmek mümkün olmayacaktır.

Işyeri değişikliği esaslı değişiklik mi?

Taraflar iş sözleşmesinde işçinin çalışacağı işyerini belirlememişlerse işçinin onayı olmadıkça işveren işyerini değiştiremez, işçiyi başka işyerine nakledemez. Bununla birlikte Yargıtay aynı büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yapılan değişiklikleri esaslı değişiklik olarak kabul etmemektedir.

4857 sayılı kanunun 22 maddesi nedir?

4857 sayılı Kanun'un 22. maddesinde; “İşveren, sözleşmesiyle veya sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir.

Gece çalıştırılma yasağı 4857 sayılı kanunun kaçıncı maddesinde yer alır?

Bu bağlamda günün yirmi dört saati kesintisiz faaliyetin gerekmediği diğer işyerleri ve işlerde zorunluluk yoksa gece çalışması yapılamaz. 4857 Sayılı İş Kanunun 69. Maddesindegece işletilmelerinde ekonomik zorunluluk bulunmayan işyerlerinde işçilerin gece çalışmasını yasak etmek üzere yönetmelikler çıkarılabilir” …

Iş veren işçiyi başka bölümde çalıştırabilir mi?

İŞVEREN İŞÇİYİ BAŞKA BİR DEPARTMANDA ÇALIŞTIRABİLİR Mİ? … İşveren, sözleşmesiyle veya sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir.

İşveren işçinin görev yerini değiştirebilir mi?

Yukarıda izah edildiği üzere, iş sözleşmesinde genişletilmiş yönetim hakkı sağlayan hususlar bulunmamakta ise, işveren iş koşullarında esaslı değişiklik gösterecek durumlarda işçinin yazılı onayını almak zorundadır. Aksi takdirde yapılan değişiklik işçiyi bağlamamaktadır.

Esaslı iş değişikliği nedir?

4857 sayılı Kanun'un 22/1. maddesinde sözü edilen esaslı değişiklikler kısa, orta ve uzun vadede sözleşmenin yürürlüğü sırasında ilişkisinde ortaya çıkan ihtiyaçlar dolayısıyla işverenin yapmak istediği ve yönetim hakkı dışında kalan değişikliklerdir12.