Inspeksiyonda nelere bakılır?

İnspeksiyonda hastanın cilt rengine (soluk, sararmış); venöz dolgunluk olup olmadığına; kolleteraller olup olmadığına; ciltte kabarıklık, şişlik, ameliyat izi, darp izi vs. olup olmadığına; skleralarının (göz akı) rengine; göz kapakları ve mukozalarının rengine ve birçok başka etkene bakılır.

Fiziki muayenede nelere bakılır?

Karın muayenesi yaparken bu sıra biraz değiştirilir. Palpasyon sonrası bağırsak hareketleri etkilenebileceği için, karın oskültasyonu, inspeksiyondan sonra, palpasyon ve perküsyondan önce yapılmalıdır. Muayene, hastanın canını yakmadan yapılmalıdır.

Inspeksiyon nedir ne demek?

İnspeksiyon, gözlem demektir. Tıpta inspeksiyon (gözlem), palpasyon (elle hissederek), perküsyon (parmaklarla vurarak) ve oskültasyon (dinleyerek) basamaklarını içeren fizik muayenenin ilk adımıdır.

Nabız muayenesinde neye bakılır?

Nabız sayısına, Nabız dolgunluğuna Nabızın düzenli olup olmadığına bakılır. Nabız muayenesinde, alt ve üst ekstremiteler arasında nabız şiddeti mutlaka karşılaştırılmalıdır.

Batın muayenesi nedir?

Batın muayenesinde palpasyon yüzeyel ve derin olarak yapılır. Hastanın ağrıdığını söylediği bir bölge varsa, o bölge en sona bırakılır. İlk başta bütün kadranlar yüzeyel olarak palpe edilir. Yüzeyel palpasyon sırasında parmaklar bastırılmaz, karın hafifçe kontrol edilir.

Palpasyon ile nelere bakılır?

Palpasyon. Hastanın söz konusu bölgesinin elle dokunarak muayene edilmesidir. Amaç bölgede herhangi anormal bir şişlik olup olmadığını tespit etmektir. Bu yüzden palpasyon mutlaka bilateral (simetrik) bir şekilde yapılmalıdır.