Kas gerilmesi için hangi doktora gidilir

Kas ağrısında ilk müracaat edilmesi gereken doktor genellikle dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrısı, romatizmal hastalıkların öncüsü olabileceği için genel dahiliye bölümü ile başlamak hızlı çözüm sunar. Şikayetlerinizin özelliklerine göre, dahiliye doktoru sizi romatoloji uzmanına sevk edebilir.28 Aug 2020

Kas ağrılarına hangi doktora gidilir?

Kas ağrısında ilk gidilmesi gerekli olan doktor genelde dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü biçiminde olabileceği için genel dahiliye alanı ile başlamak hızlı bir çözüm sunmaktadır. Şikayetlerin niteliklerine göre, dahiliye doktoru kişileri romatoloji uzmanına sevk edebilmektedir.

Kas ve sinir hastalıkları için hangi doktora gidilir?

Beyin, omurilik ve sinir sistemi ile kas hastalıklarını inceleyen tıp bilimine nöroloji adı verilir. Nöroloji bölümü, beyni ve sinir sisteminin neden olduğu hastalıkları inceler.

Vücut kasılmalarına hangi bölüm bakar?

Bu açıdan da nöroloji uzmanına başvurmanız gerekir.

Hangi hastalıklar kas ağrısı yapar?

Kas ağrılarının belirgin bir bulgu olarak karşımıza çıktığı diğer hastalıklar miyofasial ağrı sendromu polimyaljiaromatika, miyopatiler ve D vitamini gibi bazı vitamin ve Magnezyum gibi bazı minerallerin eksiklikleridir. Demir eksikliği anemisi ve tiroid bozuklukları da kas ağrısı yakınmalarına neden olabilir.

Kas ağrısı belirtileri nelerdir?

Kaslarda verimsizlik ve güçsüzlüğün oluşması, ağrı olan kası ideal düzeyde kullanamama, yürüme ve koşmada zorlanmalar, otururken ayağa kalkmak istendiğinde oluşan zorlanma, uzunca bir süre oturulduğunda boyun bölgesinde meydana gelen gerginlik, boynun tutulma ve ağrıması, başta dönme ve nefes almakta güçlük gibi …

Kas Romatizması Belirtileri Nelerdir?

Kaslarda, bir veya daha fazla kas grubunda ağrı, batma, spazm, uyuşma, karıncalanma, çekilme, sıkışma tarzında şikayetler ile kendini gösteren ağrılı fibrozitlerin bulunduğu bir hastalıktır. Bu şikayetlere, özellikle sırt ve boyun bölgesinde olanlara, terleme ve üşüme de eklenebilir. Bacaklarda da üşüme sıktır.

Kas ve sinir hastalıkları nelerdir?

Her birinden birkaç örnek verelim:

  • Ön boynuz hastalıkları Amiyotrofik lateral skleroz (motor nöron hastalığı) Spinal müsküler atrofi.
  • Periferik sinir hastalıkları Guillain Barre sendromu. Charcot Marie Tooth hastalığı
  • Sinirkas kavşağı hastalıkları Miyastenia gravis. …
  • Kas hastalıkları Polimiyozit / dermatomiyozit.