Kayısı kurusu tatlısı

Kuru kayısı tatlisi nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayın ve üstüne çıkacak kadar su doldurup, mümkünse bir gece değilse en az 3 saat kadar bu şekilde suda bekletin. Daha sonra o beklettiğiniz suyla beraber kayısıları bir tencereye alın. Toz şekeri ekleyin ve ara ara karıştırarak, kayısılar yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişirin.

Gün kurusu tatlısı nasıl yapılır?

Kuru Kayısı-Kavurması: Yayvan bir tencereye veya tavaya düzgünce yerleştirilir. Aralarına parça parça tereyağı konulur. Şekerin kalanı ve su konularak üzeri kapalı olarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Gün Kurusu Kayısı Dolması Tatlısı soğuduktan sonra düz bir tabağa çıkartılarak kaymakla servis edilir.

Kuru kayısı ile ne yapabilirim?

Kuru Kayısı Kullanarak Yapabileceğiniz 5 Tarif

  1. Kuru Kayısılı Kuzu Yahni. Listemize ezber bozan bir seçenekle başlıyoruz; karşınızda, kuru kayısılı kuzu. …
  2. Kuru Kayısılı Enerji Topları …
  3. Kuru Kayısılı Köfte. …
  4. Kuru Kayısılı ve Ayvalı Pilav. …
  5. Kuru Kayısılı Tavuk.

Gün kurusundan neler yapılır?

Gün kurusu taze olarak, hamur işlerinin içinde pişirilerek veya reçel yapılarak tüketilebilir. Gün kurusu kayısı fiyat açısından uygun olduğundan kolay ulaşılabilir bir meyvedir.

Kuru kayısılı kek nasıl yapılır?

Kuru Kayısılı Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı çırpalım. Daha sonra süt yağ ve vanilyayı ekleyerek çırpalım. Kuru meyve ve tarçını ekleyelim.
  2. Daha sonrada un ve kabartma tozunu ekleyip, içini yağladığımız kek kalıbına dökelim.
  3. 180 derecede 30-35 dk arası pişiyor. Kürdan testiyle bakabiliriz.

Nov 13, 2018

Kayısı tatlısı nasıl yapılır Cahide?

Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları iyice yıkayın.
  2. Tavaya tereyağını alıp eritin. Kayısıları ekleyin. …
  3. Üç kaşık şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. (Eğer kayısılar sertse su miktarını 2 bardağa çıkarabilirsiniz.)
  4. Kapağını kapatıp altını kısın. …
  5. Çok soğutmadan servis edin.
  6. Afiyet şifa olsun!

May 12, 2014

Gün kurusu reçeli nasıl yapılır?

Gün Kurusu Kayısı Reçeli Tarifi için kayısıların çekirdeklerini alıp kayısılarımızı 3-4 gün kurutuyoruz. Kuruyan kayısıları alıp bir güzel yıkayalım, üzerine şekeri ve suyu ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca limon ekleyelim ve 30-40 dakika kadar kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.