Kelamda Müteahhirun dönemi kiminle başlar?

Müteahhirûn Döneminin Özellikleri

Kısacası bu alanda çalışma yapanların büyük bir çoğunluğuna göre, müteahhirûn ilm-i kelam dönemi Gazâlî ile başlar.

Mütekaddimun dönemi kelam alimi kimdir?

Kelâmcıların mütekaddimîn dönemi Eş'ariyye'de Gazzâlî, Mâtürîdiyye'de Ebü'l-Muîn en-Nesefî ile sona erer. Bu dönemin önemli kelâmcıları arasında Bâkıllânî, İbn Fûrek, Ebû Bekir el-Beyhakī, Cüveynî, Hakîm es-Semerkandî, Ebû Seleme es-Semerkandî, Ebü'l-Yüsr el-Pezdevî ve Ebü'l-Muîn en-Nesefî yer alır.

Mütekaddimin ne demek?

mütekaddimin / mütekaddimîn Evvelkiler, geçmiştekiler. Eskiden gelmiş İslâm allâmeleri.

Müteahhirin dönemi ne demek?

1. Sonrakiler, sonra gelenler: “Müteahhirîn-i ulemâ: Sonra gelen âlimler.” 2. Belli bir dönemden (yaklaşık hicrî V. / M. XI. yüzyıl) sonra gelen ilim adamları ve bunların yaşadığı zaman: “Müteahhirinden olan âlimler.” “Müteahhirin ulemâsına göre.”

Kelam ilmine kelam denilmesinin sebebi nedir?

Kelam terim olarak, 'kelime', 'akıl' ve 'delil' anlamlarında kullanılmaktadır. Kelam'ın bu isimle anılmasının çeşitli sebepleri vardır. Bunların başında, Allah'ın Kelam sıfatı ve bunun Kur'an'la olan bağlantısının sistemli bir şekilde tartışılmış olması gelmektedir.

Mütekaddimun ve Müteahhirun ne demek?

Mütekaddimûn hadisçiler hadislere hüküm verirken hadisin şâzlıktan ve her türlü illetten korunmuş olmasına; müteahhirûn hadisçiler ise genelde sened ve râvinin zahirî durumuna bakmışlardır.