Kemik etinden yahni nasıl yapılır?

Kemikli etleri iyice yıkıyoruz süzüyoruz tencereye koyup her tarafını mühürlüyoruz. Soğanları doğruyoruz. Mühürlenen etleri bir kaba alıp su da tekrar yıkıyoruz (kanlı suyunu akıtıyoruz). Üzerini geçecek kadar kaynamış suyu ekliyoruz kapağını kapatıp 4 saat (etler iyice pişip tadını suya bırakana kadar) pişiriyoruz.Kemikli etleri iyice yıkıyoruz süzüyoruz tencereye koyup her tarafını mühürlüyoruz. Soğanları doğruyoruz. Mühürlenen etleri bir kaba alıp su da tekrar yıkıyoruz (kanlı suyunu akıtıyoruz). Üzerini geçecek kadar kaynamış suyu ekliyoruz kapağını kapatıp 4 saat (etler iyice pişip tadını suya bırakana kadar) pişiriyoruz.Oct 26, 2015

Sade et yahnisi nasıl yapılır?

Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Beyaz yahni nasıl yapılır?

Beyaz Yahni Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. …
  2. Tuz, temizlenmiş havuç, defne yaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın.
  3. Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. …
  4. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. …
  5. Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.

Kemikli etten ne yapabilirim?

Kemikli Et Yemekleri: Şifa Deposu 23 Tarif

  1. #1 Fırında Haşlama Et ilePatates. Hatice78. …
  2. #2 Etli Kıymalı Yaprak Sarması Arzu Ayla. …
  3. #3 Tencere Kebabı Canan Gunduz. …
  4. #4 Sebzeli Kemik Haşlama. ⭐KENDI MUTFAĞININ ŞEFI⭐ …
  5. #5 Et Suyu. Elif Atalar. …
  6. #6 Kemikli Et İle Nohut Yemeği. Elif Deniz. …
  7. #7 Düğün Çorbası …
  8. #8 Şifalı Etli Paça Çorbası

Nefis Yemek Tarifleri kemikli et nasıl pişer?

Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın. Sonra iyice yıkayıp süzün. Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip defne yaprağı ekleyin . Kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.

Et Yahni düdüklüde kaç dakikada pişer?

Düdüklüyü ocakta ısıtıyoruz ve içine etleri atıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz. İçine iri doğranmış soğanı atıp, 2 dk daha kavurup sıvı yağı ekliyoruz. 2 dk daha kavurup, salça ve toz biberi ve tuzu ekleyip 5 dk daha çeviriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar suyu ekleyip, 50 dk düdüklü pişiriyoruz.