Kontrfile nasıl yumuşak pişer?

IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1'er dk kadar her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, dilimli kontrfilenin kalınlığına bağlı olarak değişecektir. 1,5 parmak kalınlığında Kontrfile ortalama 3 dk'da orta iyi derecesinde pişmiştir.

Kontrfile yumusak olur mu?

Kontrfile, dananın sırt kısmıdır; yağsızdır. Bu yüzden bonfileye nazaran daha serttir. Bu tarifle etinizi lokum gibi yumuşak kıvama getirebilirsiniz.

Soslu kontrfile nasıl pişirilir?

Soslu Dana Kontrfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kontrfileleri güzelce tuzlayıp karabiber serpiyoruz.
  2. Daha sonra kızgın tavada arkalı önlü mühürlüyoruz.
  3. Mühürlenen etleri alıp içine zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip sarımsakları bir iki kızgın yağda çeviriyoruz ki aromasını sosa versin.

Fırında dana kontrfile nasıl pişirilir?

Dana kontrfile fırında pişirileceği zaman önce tavada mühürlenir. Ardından 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür. 15-20 dakika pişme süresinin ardından fırından çıkarılan dana kontrfile, 4 dakika dinlendirildikten sonra tüketilmeye hazırdır.

Kontrfile mangal olur mu?

Genellikle ızgarada pişirme işlemi uygulanır. Kontrfile: Yağsız,kemiksiz ve bifteklik bir parça olan kontrfile, bonfileye göre biraz daha sıkı yapıda ve serttir. Kalın, orta kalın yada ince olarak dilimlenebilir. Kalın olarak dilimlendiğinde marinasyon karışımında yumuşatılmalı ve sonrasında ızgarada pişirilmelidir.

Biftek mi yumuşak Kontrfile mi?

Bifteğin kalitesini belirleyen diğer unsurlar ise dananın hangi parçasından imal edildiği ve kastaki yağ oranının ne olduğu. En iyi biftek dananın sırt ve kaburga kısmından çıkar. Burası az hareket eden bir bölüm olduğu için yumuşaktır.