Kontrolsüz kavşakta geçiş hakkı

Kontrolsüz kavşaklarda motorsuz araç sürücüleri motorlu araçlara, motorlu araç sürücüleri ise sağdan gelen araçlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır. … Sürücülerin buralarda gereksiz olarak yavaşlamaları, durmaları, araçtan inmeleri veya araçların motorlarını durdurmaları yasaktır.Sep 22, 2000

Kontrolsüz kavşakta öncelik hangi Aracındır?

Özetleyecek olursak geçiş üstünlüğüne sahip araçlar istisna olmak üzere kontrolsüz kavşakta sağdan gelen aracın ilk geçiş hakkı vardır ama sağdan gelen araç sağa veya sola dönüş yapacak ise ilk geçiş hakkı soldan gelen aracındır.

Kavşakta geçiş hakkı kime aittir?

Yol hakkının kime ait olduğunu gösteren bir tabela, işaretçi yada trafik görevlisi yoksa, kavşaklarda geçiş hakkı sağdan gelene aittir. Trafik işareti ve işaretçilerinin olmadığı kavşaklarda her sürücü sağından gelen araca yol vermelidir.

Hangi aracın ilk geçiş hakkı vardır?

Motorsuz taşıt sürücüleri, LTT ve iş makineleri sürücüleri, motorlu araçlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır. Tali yoldan gelen araç sürücüleri anayoldaki araçlara ilk geçiş hakkını verirler. Dönüş yapan sürücüler kurallara uygun şekilde karşıya geçen yayalara yol verirler.

Kontrolsuz kavşak ne?

Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21: İleride genel geçiş önceliği kuralının yürürlükte olduğu, diğer bir ifadeyle sağdan gelmekte olan araçların ilk geçiş hakkına sahip olduğu ve hızın düşürülmesi gerektiği kontrolsüz bir kavşağa yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır.

Hangi araç hangi araca yol vermeli?

1- Motorsuz araçları sürenler motorlu araçlara, 2- Otomobil, minibüs, kamyonet, otobüs, kamyon, arazi taşıtı, LTT, iş makinelerini sürenler yazılış sırasına göre kendisinden önceliklere, geçiş hakkı vermek suretiyle geçiş kolaylığı sağlamak zorundadırlar.

Trafikte hangi araç hangi araca yol vermeli?

Kontrolsüz kavşakta karşılaşma halinde, dönüş yapan araçlar düz giden araçlara yol vermelidir. Dönüş yönüne bakılmaksızın; traktör, iş makinesi, kamyon gibi araçlar, diğer motorlu araçlara yol vermek zorundadır. Aksine bir trafik levhası yoksa tüm araçlar rayda hareket eden araçlara yol vermek zorundadır.

88 89 ne demek?

Sürücüler, önlerinde giden araçları, kendi araçlarının km. cinsinden saatteki hızının en az yarısı kadar metre mesafesinden takip etmek zorundadırlar. … Takip mesafesi aynı zamanda, takip eden aracın 2 saniyede kat edeceği yol uzunluğu kadardır. Bu sürenin tespitinde, 8889 yöntemi kullanılır.