Kuranı kerimi niçin okumalıyız

Kur'ân, okunduğu yere huzur, mutluluk ve bereket getirir. Okuyanlara sevinç verir; gam ve tasalarını dağıtır; insanı vesveselerden uzaklaştırır. Kur'ân okumayan gönül, huzur bulamaz, hayatından zevk alamaz ve kendisini vesveseler ağından kurtaramaz.

Kuran okumak neden sevap?

Kuran-ı Kerim okumanın faziletlerine ilişkin olarak bir hadis-i şerifinde, ''Kur'an okuyunuz. Çünkü Kur'an, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir” (Müslim, Müsâfirîn 252.) buyuran Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gündelik yaşantısı içerisinde sık sık Kuran-ı Kerim okumaya özen gösterirdi.

Kuranı Kerim okumanın adabı nedir?

Kuran'ı okumaya başlamadan önce abdest almalıyız. Hayız, nifas ve cünüp durumlarında dua ayetlerinin dışında hiçbir ayet okunmaz. 2. Eğer mümkünse Kuran-ı Kerim'i kıbleye dönüp okumalıyız. 3. Kuran-ı Kerim'i okurken elbisemizin temiz olması gerekir.

Kuranı kerim neden indirildi?

Kur'an-ı Kerim niçin indirilmiştir? … Allah, Kuran'ı insanlara yol gösterici ve rehber olması için, Allah'ı tanımaları için, düşünüp anlamaları için, nasıl bir yaşam sürmemiz gerektiğini öğretmek için göndermiştir.

Kuran okunan evde ne olur?

Kur'ân okumak evlerde şeytanın barınmasına engel olur. Okunduğu taktirde o eve şeytanlar, insan ve cin şeytanları giremez. … İçinde Kur'ân okunmayan bir ev ise içindekilere dar gelir. O evde melekler gider, şeytanlar hazır bulunur, evin hayır ve bereketi de o olur." (Darimi, Sünen: 2/429-430.

Kuranı anlamadan okumak sevap mı?

Kur'ân'ın bir de zikir yönü vardır. O da en başta verdiğimiz âyet ve hadîslerde görüldüğü gibi, Kur'ân'ın anlamını bilmeden dahi olsa Kur'ân'ın zikir olduğu gerçeğini kavrayarak zikir niyetiyle okumak. Bu da ibâdet ve sevaptır.

Kuran okunan evde neler olur?

"Bir ev, içinde Kur'ân okunması sebebiyle o evde oturanlara genişlik, ferahlık verir. Orada melekler hazır bulunur. Şeytanlar kaçar, evin hayır ve bereketi artar. … O evde melekler gider, şeytanlar hazır bulunur, evin hayır ve bereketi de o olur." (Darimi, Sünen: 2/429-430.

Kuranı Kerim okumaya nasıl başlanır?

Önce abdest alınmalı, daha sonra kıbleye dönerek edepli bir şekilde oturulmalı ve Eüzü-Besmele çekilerek Kur'an-ı Kerim okunmaya başlanmalıdır. Kur'an-ı Kerim'i yalnızca okumak yetmez. Aynı zamanda anlamak ve anladıklarımızı hayatımıza ve yaşam şeklimize katmamız da önemlidir.