Kültür mantarı nedir neden tercih edilir?

Kültür mantarı Çin ve Japonya gibi birçok farklı Uzak Doğu ülkesinde değerlendirilen bir mantar türüdür. Kendine has kokusu, aromatik yapısı ve lezzeti ile mutfaklarda yaygın olarak tüketilir. Yani zehirli olmayan ve yenebilen bir mantar türü olarak öne çıkıyor.

Kültür mantarı nedir neden tercih edilmelidir?

Çok zengin bir protein kaynağı olan mantar, zehirli türleri olduğu için, bilinçsizce toplanıp yenirse tehlike yaratmaktadır. Kontrollü olarak üretilen kültür mantarları ise, hem protein açısından zengin, hem de kesinlikle zehirli olmadığı için, bolca tükettiğimiz besin kaynakları arasındadır.

Kültür mantarının zararı var mı?

Mantar doğal bir antioksidan etkisi görse de aşırı tüketimi sonucu bazı rahatsızlıklar ortaya çıkarabilir. Gereğinden fazla miktarlarda mantar tüketilmesi, yorgunluk, halsizlik, mide sorunları ortaya çıkarabilir. •Çok fazla tüketiminde ayrıca alerji, cilt alerjisi ve baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkarabilir.

Kültür mantarı en çok nerede yetişir?

Antalya'nın Korkuteli İlçesi, Türkiye kültür mantarı üretiminin yüzde 52,60'ını karşılayarak üretimde birinci sırada yer alıyor. Kültür mantarı tüketimi günümüzde ormanlarda doğal olarak yetişen mantarın yerini almış durumda.

Kültür mantarının faydası var mı?

Tiamin, Riboflavin, Niasin, Biotin, Vitamin C, Fosfor, Potasyum ve Bakırdan zengin olup vitamin ve mineral içeriği açısından çok zengindir. Bu fitobesin içeriği mantarı; kalp sağlığını korumada, bazı kanser türlerinde ve kanser tedavisi sırasında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkin rol oynamasını sağlamaktadır.

Kültür Mantarı ne zaman sulanır?

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fıs fıs yardımı ile sulanmalıdır. l 20 günden sonra poşetin ağzı açılarak her gün yaklaşık 8 saat ışık almasını sağlamak gerekmektedir.