Lateks alerjisi nedir belirtileri?

Lateks alerjisi, lateks içeren ürünlere cilt yolu ile temas edildikten sonra ciltte kızarıklık ve kaşıntı gibi şikayetlerle ortaya çıkıyor. Solunum yolu ile temas sonucunda hapşırma, burun akıntısı, kaşıntı, hırıltı ya da nefes darlığı gibi şikayetlere yol açabiliyor.May 16, 2021

Lateks alerjisi kendiliğinden geçer mi?

Latekse bağlı olarak gelişen kontakt ürtiker, lateks içeren ürünlere temastan sonra çıkıp sonrasında kendiliğinden geçebilir ve hastanın latekse duyarlılığının başladığını gösteren önemli bir ipucu olabilir.

Lateks alerjisi olanlar ne yememeli?

Aynı zamanda alerjik hastalıklardan (astım, atopik dermatit, besin alerjisi,rinit) birine sahip olan hastalar lateks alerjisi geliştirme açısından riskli grupta yer almaktadır. Patates, kivi, avakado, çilek, armut ve kestane gibi besinlere karşı alerjisi olan hastalarda mutlaka lateks alerjisi aranmalıdır.

Lateks duyarlılığı nedir?

'Lateks alerjisi, kauçuk ağacının özünden elde edilen ürünlere karşı gelişen bir tür aşırı duyarlılık reaksiyonudur. Bu, hayatı tehdit eden reaksiyona bile yol açabilir. Lateks ürünlerine temas yoğunluğu nedeniyle sağlık personelinde alerji daha sık görülür.

Lateks Hangi ürünlerde var?

Lateks lastik içerikli çoğu üründe bulunur. Lateks içeren ürünlerin bazıları şunlardır; Tıbbi ürünler, eldiven, yağmurluk, balon, şırınga pistonu, solunum torbaları, oksijen maskesi, korse, lastik oyuncaklar, silgi, lastik bantlar, kauçuk damgalar, yapıştırıcılar, şişe kapağı gibi ürünlerde bulunur.

Alerjik döküntü ne kadar sürer?

Akut ürtiker besinler ya da ilaçlara bağlı alerjik reaksiyonlar ve enfeksiyonlar sırasında ortaya çıkabilir. Genellikle 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden geçer.