Mali olmayan duran varlıklar nelerdir?

Maddi olmayan duran varlıklar işletmenin sahip olduğu haklar, imtiyazlar ve ayrıcalıklar şeklinde özetlenebilir. Patent, lisans, işletme hakkı, işletme ünvanı, marka, telif hakkı, şerefiye bu hesaba kaydedilen varlıklara örnek gösterilebilir.Maddi olmayan duran varlıklar işletmenin sahip olduğu haklar, imtiyazlar ve ayrıcalıklar şeklinde özetlenebilir. Patent, lisans, işletme hakkı, işletme ünvanı, marka, telif hakkı, şerefiye bu hesaba kaydedilen varlıklara örnek gösterilebilir.

Mali olmayan varlıklar nelerdir?

MADDİ OLMAYAN DURAN VARLIKLAR Maddi olmayan duran varlıklar; herhangi bir fiziksel varlığı bulunmayan ve işletmenin belli bir şekilde yararlandığı veya yararlanmayı beklediği aktifleştirilen giderler ile belli koşullar altında hukuken himaye gören haklar ve şerefiyelerin izlendiği hesap grubudur.

Mali duran varlıklar nelerdir?

6.3. 24. Mali Duran Varlıklar. Uzun vadeli amaçlarla veya yasal zorunluluklar nedeniyle elde tutulan uzun vadeli menkul kıymetlerle veya paraya dönüşme niteliğini kaybetmiş uzun vadeli menkul kıymetlerin ve diğer bir işletmeye veya bağlı ortaklığa ortak olma amacıyla edinilen sermaye paylarının izlendiği hesap grubudur …

Maddi ve maddi olmayan duran varlıklar hangi değerle muhasebeleştirilir?

İşletmeler diğer işletmelerden satın aldıkları maddi olmayan varlıkları maliyet değeri ile kaydederler. Maliyet değeri, satın alma bedeli ile kullanıma hazır hale gelene kadar katlanılan tüm harcamaları içerir.

Duran varlıklar nelerdir?

Bir yıldan (faaliyet döneminden) uzun süre için, işletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere elde edilen ve bir yıldan kısa sürede nakde çevrilmesi, tüketilmesi düşünülmeyen ya da kısa sürede nakde döndürülme niteliği taşımayan işletme varlıklarıdır.

Dönen varlıklar nelerdir?

Stoklar, alacak hesapları, menkul kıymetler, ödemesi peşin yapılmış giderler, nakde kolayca dönüştürülen likit varlıklar gibi nakit ya da nakit benzeri varlıkları tümü dönen varlıklar arasında yer alır.