Mangalda en yumuşak et hangisi?

Et Seçimini Doğru Yapın

Eğer dana eti seviyorsanız bonfile ya da antrikot mangalda enfes olacaktır. Kuzu eti gibi daha yumuşak bir et türü için ise kuzunun kaburgasından alınan kalem pirzola sizin için doğru seçimdir.Jul 19, 2018

Etin neresi Mangallık?

Mangal için et alırken kırmızı et seçiminizde dananın sırt tarafını tercih edebilirsiniz. Antrikot veya yağlı dana pirzolayı (Dallas Steak) deneyebilirsiniz. Etinizin yağlı olması, mangalda yanmasına engel olacaktır.

Mangalda hangi et iyi olur?

Mangalda en iyi pişecek et, kuzunun kaburgasından çıkan kalem pirzoladır. Dana etinde ısrarcıysanız antrikot ve bonfileden şaşmayın.

En yumuşak et hangisi?

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır ve ızgaraya en uygun etlerdir.

Mangalda Etin yumuşak olması için ne yapılır?

Kırmızı et terbiyesi için salça, zeytinyağı, süt, yoğurt, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile özel bir karışım hazırlanır. Ayrıca isteğe göre bitkisel yağ eklenebilir. Et belirli bir süre boyunca bu karışımın içinde bekletilirse yumuşacık duruma gelir. Baharatlar da lezzetine lezzet katarlar.

Mangallık ne alınır?

Mangallık ve ızgaralık etler dana pirzola, dana antrikot, kontrfile ve bonfile olarak sıralanabilir. Tavuk ve balık gibi beyaz etler de ızgara et kategorisinde kırmızı et tüketmeyenler için iyi bir alternatiftir. Ama ızgara denildiğinde akla düşen ilk resim kırmızı et çeşitleri oluyor ister istemez.