Mersinde yemek yenilecek yerler

Mersin’de en güzel yemek nerede yenir?

Mersin'de Ne Yenir? Tantuni ve Cezerye Cennetinde En İyi 10 Mekan

  • Yemek Rehberi.
  • Mekan Rehberi.
  • 1) Özkan Tantuni.
  • 2) Has Develiler Baklavacısı
  • 3) Gündoğdu İskender.
  • 4) Memoşcan Tantuni.
  • 5) Ciğerci Yakup.
  • 6) Çağlar Köy Konağı

Mersin merkez yemek nerede yenir?

Mersin'de Nerede Ne Yenir?

  • Mersin'de Kahvaltı Irmak Restoran. Çağlar Köy Konağı Gusto Cafe. …
  • Mersin'de Tantuni. Enis Tantuni. Denizhan 2 Tantuni. …
  • Mersin'de Kebap Restoranları Gurme Döner. Yeşilova Kebap Salonu. …
  • Mersin'de Balık. Canatan Balık Restoranı Rina Restoran. …
  • Mersin'de Tatlıcılar. Kerebiççi Hayri Usta. Yürü Künefe.

Mersinde nerede yenilir?

Mersin'de Ne Yenir?

  • Tantuni. Mersinliler eti balıktan daha çok tüketiyor. …
  • Batırık. Sadece Mersin'de değil Konya'da da biliniyor bu yemek. …
  • Sıkma. Yörüklerin sıcakkanlı bölge insanına bıraktığı yemek miraslarından biri de sıkma. …
  • Mersin Ciğeri. …
  • Karışık Çorba. …
  • Humus. …
  • Tarsus Kebabı …
  • Etli Dövme Pilav.

Mersin Mezitli’de ne yenir?

Mezitli'nin Meşhur Restoranları

  • Sahil Balık Restaurant. Denize sıfır noktada yer alan Sahil Balık Restaurant, Soli Antik Kenti'ne 600 m, Taşkıran Plajı'na ise 100 m mesafededir. …
  • Söğütlüpınar Restaurant. …
  • Garden Kandak Restaurant. …
  • Taş Mahal Restoran. …
  • Tasty Fast Food. …
  • Suphi Fast.

Mersin Yemek Neyi Meşhur?

Mersin'i Mersin Yapan 17 Lezzetli Yemek

  1. Arabaşı Çorbası
  2. Bandırma.
  3. Batırık.
  4. Cezerye.
  5. Döğme Pilavı
  6. Humus.
  7. İçli Köfte.
  8. Kerebiç

Mersinde ne yenir ınsta?

Mersin'de Ne Yenir?” Sorusunun Cevabı: Mersin'e Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 20 Yemek

  1. Mersin denilince ilk akla gelen tantuni… …
  2. En sevdiğimiz mezelerden humus… …
  3. 3. İrmiğin en güzel hallerinden kerebiç… …
  4. Sabahlarımız şenlensin; ciğer… …
  5. Mersin'e özgü bir kebap; Tarsus kebabı…

Mersinin neyi meşhur tatlı?

Kerebiç, tantuniden sonra Mersin'in en bilinen yiyeceği. Tatlı kategorisinde arz-ı endam eden kerebiç hem Antep fıstıklı hem de cevizli olabiliyor. Üzerine dökülen özel köpüğü ise çöven otundan hazırlanıyor.