Mevlüt serbeti yapilisi

Çubuk tarçın ve karanfil 500 ml kadar suda iyice kaynatılır. Kaynayan bu şerbetten sürahiye 1 su bardağı koyup içinde şekeri eritiyoruz( ben 1 su bardağı kullandım) Eee şerbet dediğin bol şekerli olur:) Üzerini içme suyuyla tamamlayıp gıda boyasını damlatıp şöyle bir karıştırıyoruz. Buz atıp soğuk servis edebilirsiniz.

Söz şerbeti nasıl yapılır?

Söz Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  1. 4su bardağışeker.
  2. 15su bardağısu.
  3. 2tatlı kaşığıgül suyu.
  4. 2büyük boy kasekırmızı gıda boyası (arzuya göre toz ya da sıvı)
  5. 1adetlimon rendesi.
  6. 25adetbuz.
  7. 30adetçam fıstığı

Dec 16, 2019

Osmanlı şerbeti nasıl yapılıyor?

NASIL YAPILIR?

  1. 1 litre suya 2 çubuk tarçın.
  2. 20 gr toz şeker 5 karanfil ekleyin ve 20-25 dakika kaynatın.
  3. Dilerseniz yarım elma, ayva ve armut (sevdiğiniz meyve de olabilir) içine ekleyebilirsiniz.
  4. Kaynattıktan sonra süzün.
  5. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Evde gül şerbeti nasıl yapılır?

Gül Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Gülleri yapraklarından ayırın bol su ile yıkayın. …
  2. Yıkandıktan sonra yaprakları geniş bir kaba alın üzerine şeker, limonun suyu ve limon tuzunu ilave edin rengini vermesi için elle iyice ovun ve üzerine 3, 5 litre kaynar su ilave edin, 2-3 saat bekletin.

Şerbeti nasıl yapılır?

Şerbet Yapılışı: Suyu ve şekeri tencereye alın. Orta hararetli ısıda, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.

Şerbet boyasıyla şerbet nasıl yapılır?

Tenceremize su ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakalım. Ayrı bir tencerede kabuk tarçını ve karanfilleri 1 su bardağı suda kaynatalım ve gıda boyasını ekleyip soğumaya bırakalım. Diğer tencerede kaynayan şekerli suya karanfilli suyu ekleyip kaynatıp soğutalım. Soğuk olarak servis yapalım.

Kaynar şerbeti nasıl yapılır?

Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm tane ve kabuk baharatlar ayrı ayrı 4 veya beş parçaya ayıracak kadar iri dövülür, daha sonra dövdüğümüz malzemeleri suyu şekeri koyup 3 saat kaynatıyoruz daha sonra soğuyunca süzüyoruz. Sıcak olarak bardaklara koyulur. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpilerek ikram edilir.

Osmanlı Şerbetinde neler var?

Osmanlı Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram vişne veya kırmızı erik.
  • 2 litre su.
  • 2 adet limon.
  • 1 su bardağı şeker (arzuya göre azaltma çoğaltma yapabilirsiniz)
  • 7-8 adet karanfil.
  • 1 adet kabuk tarçın büyük boy.
  • 1 parça kök zencefil.

May 19, 2018